Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: H Tata Steel πουλάει βρετανικές δραστηριότητες
[Euro2day]: H Tata Steel πουλάει βρετανικές δραστηριότητες

[Euro2day]: H Tata Steel πουλάει βρετανικές δραστηριότητες

Η Liberty House του μεγιστάνα Sanjeev Gupta εξαγοράζει από την εταιρία δραστηριότητες που απασχολούν 1.700 εργαζόμενους και παράγουν υλικά για τις βιομηχανίες αεροδιαστημικής, αυτοκινήτου, πετρελαίου και αερίου.

Η Tata Steel συμφώνησε να πουλήσει δραστηριότητες εξειδικευμένων προϊόντων, που βρίσκονται στη βόρεια Αγγλία, στην εταιρία μετάλλων του μεγιστάνα Sanjeev Gupta, Liberty House, για 100 εκατ. στερλίνες.

Όπως μεταδίδει το BBC, η ινδική εταιρία έβαλε πωλητήριο νωρίτερα φέτος στις βρετανικές επιχειρήσεις, έπειτα από αξιολόγησή τους.

Η Tata Steel υπέγραψε δήλωση προθέσεων με την Liberty σχετικά με τη συμφωνία, πράγμα που σημαίνει πως τώρα τα δύο μέρη θα ξεκινήσουν αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με σκοπό την οριστικοποίηση των όρων και του χρονικού πλαισίου.

Φέτος, η Liberty House έσωσε δύο χαλυβουργεία από το κλείσιμο, αφότου τα αγόρασε από την Tata.

Η εν λόγω συμφωνία αφορά δραστηριότητες στις οποίες απασχολούνται 1.700 εργαζόμενοι και παράγουν υλικά για τις βιομηχανίες αεροδιαστημικής, αυτοκινήτου, πετρελαίου και αερίου. Ωστόσο, βρίσκονται υπό έρευνα της αρχής Serious Fraud Office, έπειτα από ισχυρισμούς για πλαστογραφία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!