Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τάσεις τέλος, κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Α. Τσίπρας
[Euro2day]: Τάσεις τέλος, κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Α. Τσίπρας

[Euro2day]: Τάσεις τέλος, κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Α. Τσίπρας

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδότησε το τέλος εποχής για το κόμμα-ομπρέλα και έβαλε τέλος στην πάλη των τάσεων. Οι «συγκρουσιακοί» υπουργοί εκτινάχθηκαν στη σταυροδοσία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή. Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό.

Τάσεις τέλος, Τσίπρας κυρίαρχος. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έριξε αυλαία χθες σηματοδοτώντας τη μετάβασή του σε ένα «κανονικό» κόμμα. Με κυρίαρχο στοιχείο, δηλαδή, όχι την… πάλη των τάσεων, αλλά την κοινή αντίληψη (με επιμέρους διαφοροποιήσεις) για τις αρχές του, τον ρόλο του και, πλέον, την άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αποδείχθηκε κυρίαρχος του παιχνιδιού.

* Αφενός, επανεξελέγη στην προεδρία με το… σοβιετικό ποσοστό του 93,5%  και χωρίς να υπάρξει αντίπαλος όπως ήθελαν κάποιες ανυπόστατες φήμες (για την ιστορία, στο προηγούμενο συνέδριο επενεξελέγη με 74% καθώς τα λευκά είχαν ανέλθει στο 20%).

* Αφετέρου, έβαλε τη σφραγίδα του στη φυσιογνωμία της νέας ηγεσίας, πείθοντας τους συνέδρους (μετά από μία αντίθετη, πρώτη ψηφοφορία) να μην αναδείξουν μία στενά «κομματική» Κεντρική Επιτροπή στριμώχνοντας βουλευτές-υπουργούς-κρατικούς αξιωματούχους στο 25% των μελών της -ήτοι, στα 38 μέλη επί συνόλου 151 (στην επαναληπτική ψηφοφορία ψηφίσθηκε η διάχυση των βουλευτών στο σύνολο των μελών του οργάνου).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!