Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τάση σταθεροποίησης στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου
[Euro2day]: Τάση σταθεροποίησης στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου

[Euro2day]: Τάση σταθεροποίησης στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου

Μετά από μια πτώση τιμολογίων της τάξεως του 40%, η αγορά φαίνεται πως σταδιακά ομαλοποιείται και οι εταιρείες «λογικεύονται». Αναλυτικά στοιχεία με τους πιο «συνετούς» και τους πιο «ζημιάρηδες» οδηγούς ανά νομό.

Μετά τη συνέχιση της πτώσης των τιμολογίων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, τάσεις σταθεροποίησης έχουν αρχίσει να παρατηρούνται κατά το τελευταίους μήνες στα τιμολόγια του κλάδου οχημάτων.

«Ο πόλεμος τιμών συνεχίζεται, ωστόσο τα πράγματα δείχνουν πως αρχίζουν να ηρεμούν και εκτιμώ πως σύντομα θα σταθεροποιηθούν σε κάπως πιο χαμηλά επίπεδα από τα τρέχοντα», δηλώνει στο Euro2day.gr παράγοντας της ασφαλιστικής αγοράς, συμπληρώνοντας πως «αυτή την περίοδο εντείνεται ο ανταγωνισμός των εταιρειών στην προσέλκυση επιμέρους κατηγοριών πελατών, μέσα από παραμετρικές τιμολογήσεις».

Κατά τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες ασφαλιστικές κατηγορίες δεν έχουν κοινό τιμολόγιο για όλους τους πελάτες τους, αλλά το διαφοροποιούν ανάλογα π.χ. με τον νομό κατοικίας τους (διαφορετική συχνότητα ατυχημάτων, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία του παρατιθέμενου πίνακα), με το επάγγελμά τους, με το αν έχει προηγηθεί ατύχημα κατά τα προηγούμενα χρόνια, ή με το αν ο πελάτης διαθέτει και άλλα συμβόλαια στην ίδια ασφαλιστική εταιρεία.

«Γενικότερα, σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι τόσο εύκολο να πεις ότι μια εταιρεία είναι πιο φτηνή από τις άλλες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!