Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΣΒΑΠ σε Πιτσιόρλα: Στηρίξτε με κάθε τρόπο τη βιομηχανία
[Euro2day]: ΣΒΑΠ σε Πιτσιόρλα: Στηρίξτε με κάθε τρόπο τη βιομηχανία

[Euro2day]: ΣΒΑΠ σε Πιτσιόρλα: Στηρίξτε με κάθε τρόπο τη βιομηχανία

«Όραμα της οικονομίας πρέπει να είναι η ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας», τόνισε στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ. Τα διαθέσιμα εργαλεία για στήριξη του βιομηχανικού τομέα.

Η ανάγκη στήριξης με κάθε τρόπο της ελληνικής βιομηχανίας σε μια κοινή προσπάθεια της πολιτείας και των επιχειρήσεων στην παραπέρα εκβιομηχάνιση της χώρας διαπιστώθηκε και στη χθεσινή συγκέντρωση των περιφερειακών οργανώσεων στο ΕΒΕΠ, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με πρωτοβουλία του ΣΒΑΠ και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος.

Αναφερόμενος στην σημασία των ευθυνών της πολιτείας, ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας κ. Στέργιος Πιτσιόρλας παρουσίασε σημεία της κινητικότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προς τον στόχο της αύξησης της συμμετοχής της βιομηχανίας στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ από 15% στο 20% και συνέστησε παραδειγματισμό και συμμετοχή της Ελλάδας στους νέους ευρωπαϊκούς βιομηχανικούς ορίζοντες, υπογραμμίζοντας τα εξής: «Έχουμε αναλάβει ως Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης την πρωτοβουλία για την οργάνωση του διαλόγου για τη διαμόρφωση της εθνικής βιομηχανικής στρατηγικής. Απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουμε αποτέλεσμα είναι όλοι μας, πολιτικό σύστημα, επιχειρήσεις και κοινωνία, να μην μένουμε προσκολλημένοι στις νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος, που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση».

Ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός στην εισήγησή του υπογράμμισε: «Όραμα της οικονομίας πρέπει να είναι η ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!