Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στρώνεται με… πολυνομοσχέδιο το χαλί του Eurogroup
[Euro2day]: Στρώνεται με… πολυνομοσχέδιο το χαλί του Eurogroup

[Euro2day]: Στρώνεται με… πολυνομοσχέδιο το χαλί του Eurogroup

Ρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές οδεύουν προς το κοινοβούλιο τα αμέσως επόμενα 24ωρα. Συνεχίζεται το παζάρι μέχρι τελευταία στιγμή για τους συντελεστές στα αδήλωτα εισοδήματα.

Με ένα πολυνομοσχέδιο αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα επιχειρεί η κυβέρνηση να επιταχύνει το βηματισμό της β αξιολόγησης προκειμένου στη συνεδρίαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου όποιες παρεμβάσεις έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές να έχουν κατατεθεί στη Βουλή.

Η κατάρτιση του πολυνομοσχεδίου βρίσκεται σε εξέλιξη και ενδεικτικό των δυσκολιών που εξακολουθούν να υπάρχουν είναι το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από αρμόδιες πηγές, οι διατάξεις για το πλαστικό χρήμα αλλά και τα αδήλωτα κεφάλαια βρίσκονται ακόμα υπό διαπραγμάτευση.

Ειδικά όσον αφορά τις διατάξεις για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων πηγές που βρίσκονται κοντά στη διαπραγμάτευση αναφέρουν ότι δεν θα προκαλέσει έκπληξη το ενδεχόμενο ο φορολογικός συντελεστής να βρίσκεται είτε κοντά στο 50% ή κοντά στο 80%.

Οι δανειστές εξακολουθούν να πιέζουν για όσο το δυνατόν υψηλότερο συντελεστή, τον οποίο δεν αποκλείεται να «δώσει» η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, ιδίως αν η υποχώρησή της αυτή σταθεί ικανή να οδηγήσει σε «κέρδη» σε κάποιο άλλο ανοικτό μέτωπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!