Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στουρνάρας: Στηρίζουμε τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής των Ηνωμένων Εθνών
[Euro2day]: Στουρνάρας: Στηρίζουμε τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής των Ηνωμένων Εθνών

[Euro2day]: Στουρνάρας: Στηρίζουμε τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής των Ηνωμένων Εθνών

Σε επιστολή του προς το UNEP FI, ο Διοικητής Γιάννης Στουρνάρας τονίζει ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα προωθήσει τις Αρχές αυτές μέσα από τα δίκτυά της και καλεί όλες τις τράπεζες να πράξουν το ίδιο.

H Τράπεζα της Ελλάδος στηρίζει και υιοθετεί τις Αρχές Υπεύθυνης Στρατηγικής που έχει θέσει σε διαβούλευση το UNEP FI (United Nations Environment Programme Finance Initiative). Σε επιστολή του προς το UNEP FI, ο Διοικητής Γιάννης Στουρνάρας τονίζει ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα προωθήσει τις Αρχές αυτές μέσα από τα δίκτυά της και καλεί όλες τις τράπεζες να πράξουν το ίδιο.
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δήλωσε σχετικά: «Για να πετύχουμε ένα βιώσιμο μέλλον θα πρέπει ο χρηματοπιστωτικός τομέας να μεγιστοποιήσει τη συνεισφορά του, ευθυγραμμίζοντας τις πρακτικές του με τους στόχους της κοινωνίας, όπως αυτοί εκφράζονται στους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών και τη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή. Οι Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής, ως τμήμα ενός οδικού χάρτη για τη βιωσιμότητα, υποστηρίζουν και επιταχύνουν τις κρίσιμες αλλαγές που χρειάζονται για να επιτύχουμε ευημερία για τις τωρινές και τις μελλοντικές γενιές. Η Τράπεζα της Ελλάδος στηρίζει ολόθερμα τις Αρχές και μέσα από το ρόλο της, ως κεντρική τράπεζα της χώρας, προτρέπει όλες τις τράπεζες να τις υπογράψουν και να θέσουν φιλόδοξους στόχους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!