Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στουρνάρας: Τα «προαπαιτούμενα» για χρηματοδότηση από τις αγορές
[Euro2day]: Στουρνάρας: Τα «προαπαιτούμενα» για χρηματοδότηση από τις αγορές

[Euro2day]: Στουρνάρας: Τα «προαπαιτούμενα» για χρηματοδότηση από τις αγορές

Τις προκλήσεις για την επόμενη μέρα μετά την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης περιγράφει ο κεντρικός τραπεζίτης. Ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομία από ξένους επενδυτές, με άμεσες εισροές ήδη 3 δισ. στο εννεάμηνο.

Τα θετικά μηνύματα για την οικονομία και την αύξηση των ξένων επενδύσεων περιέγραψε ο επικεφαλής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, σε ομιλία του στην Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, περιγράφοντας παράλληλα τις προκλήσεις της επόμενης μέρας, μετά και την τεχνική συμφωνία για την τρίτη αξιολόγηση.

Οπως είπε ο κ. Στουρνάρας, για να μπορέσει η Ελλάδα να αντλήσει χρηματοδότηση από τις χρηματοπιστωτικές αγορές με διατηρήσιμους όρους μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, οι ελληνικές αρχές πρέπει να ολοκληρώσουν εγκαίρως και την τέταρτη (και τελευταία) αξιολόγηση, ούτως ώστε να βελτιωθεί σημαντικά η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Επίσης, σημείωσε ο κεντρικός τραπεζίτης, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, πέρα από την εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους, η οποία θα επιτρέψει την αναχρηματοδότηση του δημόσιου χρέους από τις αγορές με όρους βιωσιμότητας, θα πρέπει, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, να αποσαφηνίσουν τη μορφή της στήριξης της ελληνικής οικονομίας μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!