Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στουρνάρας: Να μειωθούν τα πλεονάσματα στο 2%
[Euro2day]: Στουρνάρας: Να μειωθούν τα πλεονάσματα στο 2%

[Euro2day]: Στουρνάρας: Να μειωθούν τα πλεονάσματα στο 2%

Κινδύνους προκαλεί η διαφωνία ΕΕ-ΔΝΤ, τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ. Πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ως το τέλος του έτους. Εφικτή η μείωση του στόχου στα πλεονάσματα μετά το 2018 χωρίς «βαριά μέτρα» στο χρέος. Ο οδικός χάρτης.

«Πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέχρι τα τέλη του έτους. Αυτό θα είναι καταλύτης για μια σειρά θετικών κινήσεων από την πλευρά των εταίρων», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μιλώντας στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου.

Οπως είπε «σήμερα δεν νοείται νέα οπισθοδρόμηση. Ας μας διδάξουν επιτέλους τα λάθη του παρελθόντος και ο μύθος του Σίσυφου. Και η προτροπή δεν αφορά μόνο εμάς αλλά και τους εταίρους μας».

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ «οι προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδος για την ελληνική οικονομία δείχνουν ανάκαμψη της δραστηριότητας η οποία ξεκινάει από το β΄ εξάμηνο του 2016 και ισχυροποιείται το 2017, τροφοδοτούμενη από την άνοδο των επενδύσεων, της κατανάλωσης και των εξαγωγών. Εκτίμηση που μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται από τη θετική πορεία της οικονομικής δραστηριότητας το γ΄ τρίμηνο του 2016». 

Η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι το πρωτογενές πλεόνασμα το 2016 θα διαμορφωθεί στο πλαίσιο του στόχου του προγράμματος, με αυξημένη μάλιστα πιθανότητα να τον υπερβεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!