Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στο στόχαστρο της Κομισιόν το ντιλ Siemens-Alstom
[Euro2day]: Στο στόχαστρο της Κομισιόν το ντιλ Siemens-Alstom

[Euro2day]: Στο στόχαστρο της Κομισιόν το ντιλ Siemens-Alstom

Η συγχώνευση των σιδηροδρομικών μονάδων των δύο εταιρειών μπορεί να βλάψει εκατομμύρια Ευρωπαίους που χρησιμοποιούν το τρένο καθημερινά, προειδοποίησε η Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκέτ Βεστάγκερ.

Oι Βρυξέλλες ξεκίνησαν την Παρασκευή μια εις βάθος έρευνα στην προτεινόμενη συγχώνευση ανάμεσα στις σιδηροδρομικές μονάδες των Siemens και Alstom, εγείροντας αμφιβολίες για το αν θα δημιουργηθεί μια πανευρωπαϊκή «Railbus» που θα ανταγωνιστεί την κινεζική CRRC.

Σε μια ανακοίνωση με αρκετά οξείς τόνους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει πως η συγχώνευση «θα στερήσει από τους ευρωπαϊκούς σιδηροδρομικούς φορείς την επιλογή προμηθευτών και καινοτόμων προϊόντων και θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές».

Οι υπέρμαχοι της συμφωνίας υποστηρίζουν πως οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να δουν τη συμφωνία από ένα διεθνές πρίσμα και να λάβουν υπόψη τη δημιουργία ενός «ευρωπαϊκού πρωταθλητή» που θα ανταγωνιστεί την CRRC της Κίνας.

Η Κομισιόν ωστόσο αντικρούει το συγκεκριμένο επιχείρημα, υποστηρίζοντας πως η ένταξη νέων ανταγωνιστών στην αγορά τροχαίου υλικού και σηματοδότησης, «συμπεριλαμβανομένων και πιθανών Κινέζων προμηθευτών, φαίνεται λιγότερο πιθανό να συμβεί στο ορατό μέλλον».

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκέτ Βεστάγκερ, τόνισε πως η συγχώνευση «μπορεί τελικά να βλάψει εκατομμύρια Ευρωπαίους που χρησιμοποιούν το τρένο καθημερινά για δουλειά ή διασκέδαση».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!