Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στο Σύνταγμα της Ουκρανίας ο στόχος για ένταξη στο ΝΑΤΟ
[Euro2day]: Στο Σύνταγμα της Ουκρανίας ο στόχος για ένταξη στο ΝΑΤΟ

[Euro2day]: Στο Σύνταγμα της Ουκρανίας ο στόχος για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Προηγήθηκε ψηφοφορία στη Βουλή η οποία χαρακτηρίσθηκε «ιστορική» από τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο και πραγματοποιήθηκε λιγότερο από δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Η Ουκρανία ενέγραψε σήμερα στο Σύνταγμά της τη φιλοδοξία της να ενταχθεί μια μέρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, έπειτα από μια ψηφοφορία που χαρακτηρίσθηκε «ιστορική» από τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο και πραγματοποιήθηκε λιγότερο από δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Το κοινοβούλιο υιοθέτησε σε τελευταία ανάγνωση το εν λόγω νομοσχέδιο παρουσία του φιλοδυτικού αρχηγού του κράτους Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος είχε υποβάλει το κείμενο αυτό στους βουλευτές, και των μελών της κυβέρνησής του.

Από τους 450 βουλευτές, 334 ψήφισαν υπέρ του κειμένου αυτού. Για οποιαδήποτε αλλαγή στο Σύνταγμα, είναι απαραίτητες οι ψήφοι τουλάχιστον 300 βουλευτών. «Είναι μια ιστορική ημέρα!», είχε δηλώσει ο Ποροσένκο πριν από την ψηφοφορία.

Το κείμενο προσθέτει στο Σύνταγμα αναφορές «στον στρατηγικό προσανατολισμό της Ουκρανίας προς την πλήρη ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ», υποχρεώνοντας την εκτελεστική εξουσία και τη νομοθετική εξουσία να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπογραμμίζει «τον αμετάκλητο χαρακτήρα της ευρωπαϊκής επιλογής μας», τόνισε εκφράζοντας την ικανοποίησή του μετά την ψηφοφορία ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Αντρίι Παρουμπίι. «Η Ουκρανία θα είναι μέσα στην ΕΕ και μέσα στο ΝΑΤΟ!», υποσχέθηκε.

Σύμφωνα με ορισμένους παρατηρητές, ο στόχος είναι να εμποδισθεί οποιαδήποτε διάθεση για αλλαγή της γεωπολιτικής κατεύθυνσης του Κιέβου σε περίπτωση νίκης κάποιου υποψηφίου θετικότερα προδιατεθειμένου έναντι της Ρωσίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!