Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στο συνέδριο του Economist ο υπουργός Ναυτιλίας
[Euro2day]: Στο συνέδριο του Economist ο υπουργός Ναυτιλίας

[Euro2day]: Στο συνέδριο του Economist ο υπουργός Ναυτιλίας

Στο πλαίσιο της συζήτησης των 17 στόχων του ΟΗΕ, ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε αρχικά στον 4ο στόχο που αφορά την ποιοτική εκπαίδευση, τονίζοντας πως αποτελεί προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης.

Θέματα που αφορούν την Ατζέντα 2030 του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και ειδικότερα τη βιώσιμη ανάπτυξη που καλύπτει όλο το φάσμα των ανθρώπινων δράσεων, συζητήθηκαν στις εργασίες του συνέδριου “Third Economist Sustainability Summit for South East Europe and the Mediterranean” στο οποίο συμμετείχε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης των 17 στόχων του ΟΗΕ, ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε αρχικά στον 4ο στόχο που αφορά την ποιοτική εκπαίδευση, τονίζοντας πως αποτελεί προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης με σκοπό την ποιοτική ενίσχυση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών του ναυτιλιακού τομέα.

Αναφερόμενος στον 5ο στόχο που αφορά την ισότητα των φύλων, ο υπουργός επεσήμανε ότι ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός, ΙΜΟ, έχει αφιερώσει την φετινή χρονιά στην γυναίκα της ναυτιλίας, με στόχο την ενίσχυση του ρόλου της στην βιομηχανία της θάλασσας και υπογράμμισε ότι επίκειται η συγκρότηση ειδικής ομάδας εργασίας σκοπός της οποίας θα είναι η αναβάθμιση και ισχυροποίηση του ρόλου των γυναικών στη ναυτιλία.

Για τον 9ο στόχο που ακουμπά στο κομμάτι της βιομηχανίας, της καινοτομίας και των υποδομών ο κ. Πλακιωτάκης επεσήμανε ότι η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσβλέπει στην εξέλιξη των λιμανιών της χώρας σε ατμομηχανές ανάπτυξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!