Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στο ΙΤΕ η συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας
[Euro2day]: Στο ΙΤΕ η συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας

[Euro2day]: Στο ΙΤΕ η συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας

Πρόκειται για την 67η συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του διευθυντικού οργάνου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (European Research Council – ERC), και είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

Στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας από τις 15 έως τις 17 Οκτωβρίου.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για την 67η συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του διευθυντικού οργάνου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (European Research Council – ERC), και είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Το ΕRC ιδρύθηκε από την Ε.Ε. το 2007 με έδρα στις Βρυξέλλες, με στόχο τη χρηματοδότηση εξαίρετων επιστημόνων και την υποστήριξη των καινοτόμων ιδεών τους. Με προϋπολογισμό πάνω από 13 δισ. ευρώ για την περίοδο 2014 – 2020, το ERC υποστηρίζει την έρευνα αιχμής αποκλειστικά στη βάση της επιστημονικής αριστείας, σε όλους τους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας. Επισημαίνεται ότι από το 2007 μέχρι σήμερα, το ERC έχει χρηματοδοτήσει πάνω από 8.500 ερευνητικά έργα, εκ των οποίων 49 στην Ελλάδα, από τα οποία 16 υλοποιούνται στο ΙΤΕ (με περίπου 27 εκ. ευρώ συνολική χρηματοδότηση). Το ERC αποτελεί σήμερα βασικό πυλώνα για την υλοποίηση του Ορίζοντα 2020 (Horizon 2020), του ευρωπαϊκού προγράμματος για την Έρευνα και την Καινοτομία.

Ο πρόεδρος του ERC, καθηγητής Jean-Pierre Bourguignon, είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ελλάδα και στο ΙΤΕ τον Σεπτέμβριο του 2017, στο πλαίσιο συναντήσεων με ερευνητές που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ERC.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!