Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στην πρίζα… το ΤΑΙΠΕΔ για τα ενεργειακά πωλητήρια
[Euro2day]: Στην πρίζα… το ΤΑΙΠΕΔ για τα ενεργειακά πωλητήρια

[Euro2day]: Στην πρίζα… το ΤΑΙΠΕΔ για τα ενεργειακά πωλητήρια

Ο γρίφος των όρων του διαγωνισμού πώλησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ Υποδομών, βλέπει το ΤΑΙΠΕΔ. Σε ετοιμότητα το Ταμείο και για την πώληση μετοχών του δημοσίου στα ΕΛ.ΠΕ.

Ίσως κι εντός του 2020 το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να καθαρίσει… το μεγαλύτερο μέρος του ενεργειακού του χαρτοφυλακίου με τις αποκρατικοποιήσεις εταιρειών και τις παραχωρήσεις υποδομών. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει σύμφωνα με τα όσα έκαναν χθες γνωστά τα διοικητικά στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, ο πρόεδρος Άρης Ξενόφος και ο διεθύνων σύμβουλος Ριχάρδος Λαμπίρης .

Πιο συγκεκριμένα, σε εξέλιξη είναι η πρώτη φάση του διαγωνισμού πώλησης του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών με τους επικεφαλής του Ταμείου να μιλούν για έντονο ενδιαφέρον. Η προθεσμία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 14η Φεβρουαρίου του 2020. Υπενθυμίζεται ότι πωλητές είναι το ελληνικό δημόσιο (65%) και τα Ελληνικά Πετρέλαια (35%).

Σειρά παίρνει για το τέλος του Ιανουαρίου και η πώληση του 65%, του μεριδίου του δημοσίου της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Τότε αναμένεται το ΤΑΙΠΕΔ να δημοσιεύσει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με τα στελέχη του Ταμείου να αναμένουν επίσης μεγάλη συμμετοχή και κυρίως από εγχώριους παίκτες της αγοράς.

Σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και τα ΕΛ.ΠΕ. αναφορικά με τους όρους διάθεσης του ποσοστού του ελληνικού πετρελαϊκού ομίλου στην περίπτωση που δεν πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!