Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στην Ευρωβουλή ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι
[Euro2day]: Στην Ευρωβουλή ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

[Euro2day]: Στην Ευρωβουλή ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Τα αξιομνημόνευτα πρόσωπα που εξελέγησαν στο νέο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο εγγονός ενός δικτάτορα, μια πρώην ηθοποιός, ένας αμφιλεγόμενος υπέρμαχος του Brexit και ένας νεαρός Πειρατής, αυτά είναι κάποια από τα αξιομνημόνευτα πρόσωπα που εξελέγησαν στο νέο Ευρωκοινοβούλιο.

Οι ψηφοφόροι στις χώρες της ΕΕ ψήφισαν στις ευρωεκλογές του 2019 που ολοκληρώθηκαν χθες ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική του 28μελούς μπλοκ. Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που εξελέγησαν αναμένεται να καταλάβουν τις θέσεις τους στο νέο Ευρωκοινοβούλιο όπου θα παραμείνουν για την επόμενη πενταετία. Με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή θα έχουν την εξουσία να εγκρίνουν, να τροποποιούν ή να απορρίπτουν την νομοθεσία της ΕΕ. Με λίγα λόγια οι ψήφοι τους θα επηρεάζουν την πολιτική σχεδόν για τα πάντα: από τη μετανάστευση μέχρι το περιβάλλον.

ΣΙΛΒΙΟ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ: Ο αμφιλεγόμενος βετεράνος ιταλός πολιτικός

Ο 82χρονος, ο οποίος έχει διατελέσει τρεις φορές πρωθυπουργός της χώρας του, αποφάσισε να επιστρέψει στις Βρυξέλλες, όπου είχε υπάρξει ευρωβουλευτής. Η πρώτη θητεία του είχε ξεκινήσει το 1994, αλλά έληξε σύντομα διότι ο Μπερλουσκόνι ήταν ήδη πρωθυπουργός και παραιτήθηκε σχεδόν αμέσως, ενώ η δεύτερη φορά που θήτευσε ως ευρωβουλευτής, ήταν την περίοδο 1999-2001 και οφείλεται στις πολιτικές συγκυρίες και επιλογές εκείνης της περιόδου, που σχετίζονται και με την αυξημένη κοινοβουλευτική ασυλία που χαίρουν οι ευρωβουλευτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!