Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στην… επόμενη κυβέρνηση ελπίζει η κλωστοϋφαντουργία
[Euro2day]: Στην… επόμενη κυβέρνηση ελπίζει η κλωστοϋφαντουργία

[Euro2day]: Στην… επόμενη κυβέρνηση ελπίζει η κλωστοϋφαντουργία

Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές καλείται να δράσει γρήγορα και αποτελεσματικά για να ανατάξει τον εξαγωγικό κλωστοϋφαντουργικό κλάδο. Η φετινή συγκυρία και τα δύο ευχάριστα νέα για το ελληνικό βαμβάκι.

Στην επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, προσβλέπει πλέον ο κλωστοϋφαντουργικός κλάδος, ο οποίος ήδη υπολειτουργεί και κινδυνεύει με το χειρότερο σενάριο, αν τελικά δεν ληφθούν τολμηρά μέτρα για την ανασύνταξη και ανάκαμψή του.

Η κατάσταση είναι λίγο-πολύ γνωστή. Οι περισσότερες νηματουργίες υποχρεώνονται σε μεγάλες ζημίες εδώ και πολλά χρόνια, καθώς επιβαρύνονται με υψηλό κόστος ενέργειας, πολλαπλάσια επιτόκια σε σχέση με την Ευρώπη και επαχθές μη μισθολογικό κόστος.

Και αυτά, όταν όλα δείχνουν πως το 2019 θα είναι η χειρότερη χρονιά τουλάχιστον της τελευταίας τριετίας σε ότι αφορά τις ελληνικές νηματουργίες. Δεν είναι μόνο η συρρίκνωση του μικτού περιθωρίου κέρδους σε έναν κυκλικό κλάδο, αλλά και η προβληματική ζήτηση από τις χώρες της Ευρώπης, η οικονομία της οποίας εμφανίζεται πολύ… κουρασμένη.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Κλωστοϋφαντουργιών (ΣΕΒΚ) κ. Ελευθέριος Κούρταλης, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε έναν κλάδο που αν και υπολειτουργεί, διαθέτει στο εξωτερικό το 70% της παραγωγής του και αποτελεί έναν από τους πολύ σημαντικούς εκπροσώπους στις εξαγωγές του μεταποιητικού τομέα!

Σύμφωνα με άλλον παράγοντα του κλάδου, «πολλές ελληνικές εταιρείες είναι ανταγωνιστικές και έχουν πολλά να προσφέρουν στην οικονομία, αρκεί να αρθούν τα υπάρχοντα αντικίνητρα. Εδώ και τόσα χρόνια έχουμε χτυπήσει την πόρτα πολλών κυβερνήσεων παραθέτοντας τα προβλήματα και προτείνοντας λύσεις προς όφελος όλων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!