Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στην αντεπίθεση η πολωνική κυβέρνηση μετά το φιλμ για την παιδοφιλία
[Euro2day]: Στην αντεπίθεση η πολωνική κυβέρνηση μετά το φιλμ για την παιδοφιλία

[Euro2day]: Στην αντεπίθεση η πολωνική κυβέρνηση μετά το φιλμ για την παιδοφιλία

Ανησυχία στο κυβερνών κόμμα έχει προκαλέσει το ντοκιμαντέρ «Tell No One», για τις υποθέσεις παιδοφιλίας που καλύφθηκαν από ιερείς. Προσπάθεια να αλλάξει η πολιτική ατζέντα, στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές.

Σε θέση επίθεσης περνάει η πολωνική κυβέρνηση, η οποία έχει στενούς δεσμούς με την Καθολική Εκκλησία. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ένα ντοκιμαντέρ για την παιδοφιλία στην Εκκλησία απειλεί να κυριαρχήσει τις τελευταίες ημέρες την καμπάνια προς τις ευρωεκλογές.

Ο Πρωθυπουργός ΜατέουςΜοραβιέτσκι δεσμεύτηκε την Τρίτη να αυξήσει τις ποινές φυλάκισης για την παιδοφιλία, στα 30 χρόνια. Το κυβερνών κόμμα ελπίζει επίσης να ολοκληρώσει την έκθεση για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Την ίδια ώρα, οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι θέλουν φυλάκιση 18 μηνών για ανώτερο σύμβουλο του ΝτόναλντΤουσκ – που είναι και ο μεγαλύτερος αντίπαλος της κυβέρνησης – για τον ρόλο του στη διαχείριση της σύγκρουσης του κυβερνητικού αεροσκάφους, που συνετρίβη στο Smolensk, στη Ρωσία, σκοτώνοντας και τους 96 επιβάτες.

Οι παραπάνω κινήσεις υπογραμμίζουν την ανησυχία που έχει προκαλέσει το ντοκιμαντέρ «Tell No One», για τις υποθέσεις παιδοφιλίας που καλύφθηκαν από επισκόπους και το οποίο έχει ήδη πάνω από 10 εκατ. κλικ από την ώρα που δημοσιεύθηκε, πριν από τέσσερις ημέρες.

Το φιλμ είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για το κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), λόγω της υποστήριξης που δίνει στην Εκκλησία. Αυτόν τον μήνα, ο Πρόεδρος του PiS, ΓιάροσλαβΚατσίνσκι, προειδοποίησε τους συμπατριώτες του ότι «όποιος είναι κατά της εκκλησίας, είναι κατά της Πολωνίας».

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της χώρας σημείωσε ωστόσο ότι «η παιδοφιλία πρέπει να στιγματιστεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!