Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τα στοιχήματα της νέας χρονιάς στα μεγάλα έργα
[Euro2day]: Τα στοιχήματα της νέας χρονιάς στα μεγάλα έργα

[Euro2day]: Τα στοιχήματα της νέας χρονιάς στα μεγάλα έργα

Ποια έργα «ανασταίνονται» και παίρνουν μπρος από τις αρχές το 2020. Οι εργασίες στο μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης και οι κινήσεις για τον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος, τον ΒΟΑΚ και τον σιδηρόδρομο της Πάτρας. Ποια είναι τα ερωτήματα.

Αν μέσα στον Ιανουάριο ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι Ηρακλείου (ήδη γίνονται εργασίες καθαρισμού του ακινήτου) και τα αντίστοιχα έργα στο Ελληνικό, θα είναι οι πρώτες θετικές ειδήσεις για την αγορά κατασκευών έπειτα από μια σχεδόν νεκρή χρονιά με πλήθος ακυρώσεων μεγάλων διαγωνισμών. Ειδικά το τελευταίο εξάμηνο της χρονιάς που φεύγει, η νέα κυβέρνηση προχώρησε στην ακύρωση αρκετών διαγωνισμών, ενίοτε για να συμμορφωθεί με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Παράλληλα ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής επιχειρεί να «ξεκολλήσει» αρκετούς διαγωνισμούς που έχουν μπλέξει σε κυκεώνα προσφυγών. Η νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε προ εβδομάδων δεν έχει προς το παρόν φέρει αποτελέσματα, αλλά εκτιμάται πως ο σημαντικότερος διαγωνισμός που «ανασταίνεται» είναι το πρώτο τμήμα (Αλσος Βεϊκού – Γουδή) της νέας γραμμής 4 του μετρό Αθήνας. Οι Αθηναίοι παραμένουν, όμως, επιφυλακτικοί καθώς βλέπουν τις εργασίες για την επέκταση της γραμμής 3 στο τμήμα Χαϊδαρι – Πειραιάς με έξι σταθμούς, να έχουν ήδη καθυστερήσει περισσότερα από δύο χρόνια και να προβλέπονται καθυστερήσεις άλλων δύο ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!