Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΣτΕ: Υπέρ της συνταγματικότητας η εισήγηση
[Euro2day]: ΣτΕ: Υπέρ της συνταγματικότητας η εισήγηση

[Euro2day]: ΣτΕ: Υπέρ της συνταγματικότητας η εισήγηση

Στην ουσία της υπόθεσης για τις τηλεοπτικές άδειες εισέρχεται πλέον η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το κλίμα έντασης και γιατί οι ισορροπίες στις διασκέψεις χαρακτηρίζονται «εύθραυστες».
Στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή αν είναι συνταγματικός ή όχι ο «νόμος Παππά» διά του οποίου έγινε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, εισέρχεται η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά τη διάσκεψη που ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ και κατέληξε με πλειοψηφία 16-9 στο παραδεκτό των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών .

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επόμενη διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την προσεχή εβδομάδα και αναμένεται να ανακοινωθεί προσεχώς από τον πρόεδρο του δικαστηρίου Νίκο Σακελλαρίου.

Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας για το παραδεκτό των προσφυγών, ο εισηγητής της υπόθεσης Γιώργος Παπαγεωργίου τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του «νόμου Παππά» για λόγους «ανωτέρας βίας».

«Εχουμε να σταθμίσουμε δύο αγαθά: Το πρώτο είναι η αδειοδότηση που δεν έγινε από το ΕΣΡ. Το άλλο είναι η ανάγκη ύπαρξης αδειοδότησης, η οποία επιβάλλεται από τη νομολογία του ΣτΕ από το 2010 με αλλεπάλληλες αποφάσεις του δικαστηρίου».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!