Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το ΣτΕ δικαίωσε Siemens και Δημόσιο για τη «συμφωνία συμβιβασμού»
[Euro2day]: Το ΣτΕ δικαίωσε Siemens και Δημόσιο για τη «συμφωνία συμβιβασμού»

[Euro2day]: Το ΣτΕ δικαίωσε Siemens και Δημόσιο για τη «συμφωνία συμβιβασμού»

Η Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου απέρριψε την προσφυγή τεσσάρων φορολογούμενων καθώς και του μή κερδοσκοπικού Σωματείου “Έλληνες Φορολογούμενοι” οι οποίοι υποστηρίζαν ότι η συμφωνία είναι παράνομη και αντισυνταγματική.

Υπέρ της Siemens έληξε η δικαστική μάχη που εκκρεμούσε ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ αναφορικά με την “συμφωνία συμβιβασμού” που είχε υπογράψει με το ελληνικό Δημόσιο.

Η Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου απέρριψε την προσφυγή τεσσάρων φορολογούμενων καθώς και του μή κερδοσκοπικού Σωματείου “Έλληνες Φορολογούμενοι” οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η συμφωνία είναι παράνομη και αντισυνταγματική καθώς και ότι επιβάρυνε τους πολίτες με τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ.

Η Απόφαση

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνο Κουσούλη με την υπ΄ αριθμ. 2913/2017 απόφασή της απέρριψε κατα πλειοψηφία ως απαράδεκτη την αίτηση ακύρωσης των προσφευγόντων.

Η Ολομέλεια έκρινε ότι τόσο το σωματείο όσο και οι φορολογούμενοι δεν απέδειξαν το έννομο συμφέρον τους, καθώς δεν είναι εν στενή έννοια φορολογικό θέμα, αλλά ούτε αρκεί απλώς η επίκληση της ιδιότητας του φορολογούμενου.

Επίσης υπογραμμίζει η Ολομέλεια του ΣτΕ, η Πολιτεία έχει την δυνατότητα της ποινικής αξίωσης από την Siemens για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!