Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σταθάκης: Θέμα της ΔΕΗ η εκπτωτική πολιτική στο ρεύμα
[Euro2day]: Σταθάκης: Θέμα της ΔΕΗ η εκπτωτική πολιτική στο ρεύμα

[Euro2day]: Σταθάκης: Θέμα της ΔΕΗ η εκπτωτική πολιτική στο ρεύμα

«Η ΔΕΗ αποφασίζει για τις εκπτώσεις που κάνει στους πελάτες της, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού. Είναι 100% δική της απόφαση. Αυτή ρυθμίζει την εκπτωτική της πολιτική, δεν είναι θέμα της κυβέρνησης», ανέφερε ο υπουργός σχολιάζοντας την απόφαση της ΔΕΗ.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε, σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Καλεσμένος ήταν επίσης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της ΔΕΗ να περιορίσει την έκπτωση συνέπειας, ο υπουργός απάντησε: «Η ΔEH αποφασίζει για τις εκπτώσεις που κάνει στους πελάτες της, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού. Είναι 100% δική της απόφαση. Αυτή ρυθμίζει την εκπτωτική της πολιτική, δεν είναι θέμα της κυβέρνησης. Την κυβέρνηση την αφορά η τιμή του ρεύματος. Έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση στην τιμή του ρεύματος, κι αυτό είναι κυβερνητική ευθύνη». Επισήμανε δε, ότι σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, η τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα μειώθηκε και το 2017 και το 2018, εξαιτίας του ανταγωνισμού και των εμπορικών πολιτικών των εταιρειών.

Σχετικά με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τη βιωσιμότητα της ΔEH, ο υπουργός τόνισε ότι η παρούσα κυβέρνηση ακύρωσε το σχέδιο της ΝΔ για πλήρη ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης και κατάφερε η ΔEH να παραμείνει βασικός παραγωγός ενέργειας στη χώρα, προσαρμοζόμενη σ’ ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!