Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «State of play» και βραχυπρόθεσμα μέτρα στην ατζέντα του Eurogroup
[Euro2day]: «State of play» και βραχυπρόθεσμα μέτρα στην ατζέντα του Eurogroup

[Euro2day]: «State of play» και βραχυπρόθεσμα μέτρα στην ατζέντα του Eurogroup

Διπλή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών τη Δευτέρα. Την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και μέτρα για το χρέος θα εξετάσουν οι υπουργοί. Εκτός από την Ελλάδα, στο στόχαστρο θα βρεθούν και οι προϋπολογισμοί των κρατών-μελών που παρουσιάζουν αποκλίσεις από το πρόγραμμα.

Μαραθώνιο θα είναι το Eurogroup της Δευτέρας καθώς, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα υπάρξει διπλή συνεδρίαση. Το πρωί (η συνεδρίαση αρχίζει στις 11:30) οι υπουργοί Οικονομικών θα εξετάσουν τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών και στο στόχαστρο θα βρεθούν αρκετές χώρες.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Κομισιόν, πέντε χώρες έχουν καταθέσει προϋπολογισμούς που συμμορφώνονται με τους κανόνες (Γερμανία, Εσθονία, Λουξεμβούργο, Σλοβακία και Ολλανδία). Πέντε συμμορφώνονται εν μέρει (Γαλλία, Ιρλανδία, Μάλτα, Αυστρία, Λετονία). Για οκτώ υπάρχει κίνδυνος μη συμμόρφωσης (Βέλγιο, Κύπρος, Φινλανδία, Ιταλία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Σλοβενία και Ισπανία). Αυτές οι τελευταίες θα κληθούν να απαντήσουν πώς θα προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του Συμφώνου Σταθερότητας.

Η Ελλάδα θα είναι στο «μενού» της απογευματινής συνεδρίασης, που αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 16:00. Στο πρόγραμμα αναφέρεται ότι θα εξεταστεί η πρόοδος μετά τη δεύτερη αποστολή των θεσμών στην Αθήνα, η οποία έγινε στα μέσα Νοεμβρίου στο πλαίσιο της β αξιολόγησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!