Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στάσιμος τον Ιούνιο ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Βουλγαρία
[Euro2day]: Στάσιμος τον Ιούνιο ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Βουλγαρία

[Euro2day]: Στάσιμος τον Ιούνιο ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Βουλγαρία

Τα στοιχεία δείχνουν πτώση στη βιομηχανία και στις κατασκευές, συγκράτηση στα επίπεδα του περασμένου μήνα σε ό,τι αφορά το εμπόριο και αύξηση στον τομέα των υπηρεσιών.

Περίπου στα ίδια επίπεδα με τον Ιούνιο φαίνεται πως παραμένει και τον Ιούλιο ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Βουλγαρία, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, NSI. Τα στοιχεία δείχνουν πτώση στη βιομηχανία και στις κατασκευές, συγκράτηση στα επίπεδα του περασμένου μήνα σε ό,τι αφορά το εμπόριο και αύξηση στον τομέα των υπηρεσιών.

Σε ό,τι αφορά τη βιομηχανία, ο σύνθετος Δείκτης Επιχειρηματικού Κλίματος κατέγραψε μείωση κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες ως αποτέλεσμα της ελαφρώς επιδεινούμενης εκτίμησης και προσδοκιών των επιχειρηματιών σε ό,τι αφορά την κατάσταση των εταιρειών τους.

Μάλιστα, η NSI έχει καταγράψει ακόμα πιο δυσοίωνες προβλέψεις για τις εξαγωγές και την παραγωγή για το επόμενο τρίμηνο. Η μέση παραγωγική ικανότητα, από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο, αυξήθηκε κατά 1,2 μονάδες και έφτασε σε ποσοστό το 76,9% και οι εκτιμήσεις για τους επόμενους μήνες είναι θετικές.

Η έλλειψη εργατικού δυναμικού και η αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά το οικονομικό περιβάλλον παραμένουν εκ των βασικών εμποδίων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον τομέα της βιομηχανίας.

Στον τομέα των κατασκευών, ο σύνθετος δείκτης επιχειρηματικού κλίματος, τον Ιούλιο, μειώθηκε κατά 0,8% λόγω της αλλαγής της εκτίμησης των επιχειρηματιών για την παρούσα κατάσταση από “καλή” σε “ικανοποιητική”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!