Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στα «χαρακώματα» Σαουδική Αραβία – Ιράν
[Euro2day]: Στα «χαρακώματα» Σαουδική Αραβία – Ιράν

[Euro2day]: Στα «χαρακώματα» Σαουδική Αραβία – Ιράν

Σχεδόν ομόφωνα οι αραβικές χώρες στηρίζουν τη Σαουδική Αραβία στη διένεξή της με το Ιράν. Σφοδρή επίθεση εναντίον του Ιράν από τον βασιλιά Σαλμάν που κατηγορεί την Τεχεράνη για εγκληματικές και τρομοκρατικές ενέργειες.

Η ΣαουδικήΑραβία εξασφάλισε τα ξημερώματα της Παρασκευής τη σχεδόν ομόφωνη υποστήριξη των συμμάχων της στον Κόλπο και άλλων αραβικών κρατών στις δύο συνόδους που διεξήχθησαν στην ιερή πόλη της Μέκκας, μετά τις πρόσφατες επιθέσεις που κλιμάκωσαν περαιτέρω την ένταση στην περιοχή.

Στις δύο συνόδους ο βασιλιάς Σαλμάν, ο πανίσχυρος μονάρχης της σουνιτικής Σαουδικής Αραβίας, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και διατύπωσε βαρύτατες κατηγορίες εναντίον του σιιτικού Ιράν, μεγάλου αντίπαλου του Ριάντ στην περιοχή.

Τις δύο συνόδους θα ακολουθήσει τα ξημερώματα του Σαββάτου μια τρίτη, αυτή του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ).

Οι τρεις σύνοδοι αποσκοπούν σε μια κινητοποίηση εναντίον του Ιράν, που δεν έλαβε υποστήριξη παρά μόνο από το Ιράκ, χώρα όπου η Τεχεράνη ασκεί πολιτική επιρροή και διαθέτει δεσμούς με σιιτικές παρατάξεις.

Το Ιράκ δεν ενέκρινε την ανακοίνωση της συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου, που καταφέρεται σε υψηλούς τόνους εναντίον του Ιράν.

Δολιοφθορές σε πλοία στον Κόλπο, επιθέσεις σε σαουδαραβικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, επέμβαση στα εσωτερικά χωρών της περιοχής, απειλές εναντίον του εφοδιασμού της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου: ο σαουδάραβας μονάρχης προσάπτει στην Τεχεράνη μια σειρά «εγκληματικών» και «τρομοκρατικών» ενεργειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!