Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Στα 7,34 δισ. η φοροδιαφυγή μέσω ΦΠΑ στην Ελλάδα
[Euro2day]: Στα 7,34 δισ. η φοροδιαφυγή μέσω ΦΠΑ στην Ελλάδα

[Euro2day]: Στα 7,34 δισ. η φοροδιαφυγή μέσω ΦΠΑ στην Ελλάδα

Το δεύτερο μεγαλύτερο έλλειμμα ΦΠΑ στην Ευρώπη εμφανίζει η Ελλάδα, πίσω μόνο από τη Ρουμανία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΕ. Στα 137 δισ. ευρώ η συνολική απώλεια εσόδων στην Ευρώπη, «μεγάλος ασθενής» και η Ιταλία.

Την αύξηση του ελλείμματος ΦΠΑ στην Ελλάδα στα 7,34 δισ. ευρώ ή στο 34% των συνολικών δυνητικών εσόδων από το φόρο το 2017 καταγράφει η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η Ελλάδα εμφανίζει σε ποσοστό το δεύτερο μεγαλύτερο έλλειμμα ΦΠΑ στην Ευρώπη, πίσω μόνο από τη Ρουμανία που εμφανίζει έλλειμμα 36%.

Αναλυτικότερα, οι χώρες της ΕΕ απώλεσαν έσοδα 137 δισ. ευρώ από τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) το 2017, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσίευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το λεγόμενο «έλλειμμα ΦΠΑ» —δηλαδή η συνολική διαφορά μεταξύ των αναμενόμενων εσόδων από τον ΦΠΑ και του ποσού που πράγματι εισπράχθηκε— έχει μειωθεί κάπως σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη αλλά παραμένει πολύ υψηλό. Η ύπαρξη του σημαντικού αυτού ελλείμματος ΦΠΑ καταδεικνύει εκ νέου την ανάγκη για συνολική μεταρρύθμιση των κανόνων της ΕΕ για τον ΦΠΑ, όπως προτάθηκε το 2017 από την Επιτροπή, καθώς και για αυξημένη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών, ώστε να καταπολεμηθεί η απάτη στον τομέα του ΦΠΑ και να εξασφαλιστεί η λειτουργία των κανόνων για νομοταγείς επιχειρήσεις και εμπόρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!