Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Spiegel: Ο Σολτς έτοιμος να εφαρμόσει τον «φόρο Τόμπιν» μόνο στη Γερμανία
[Euro2day]: Spiegel: Ο Σολτς έτοιμος να εφαρμόσει τον «φόρο Τόμπιν» μόνο στη Γερμανία

[Euro2day]: Spiegel: Ο Σολτς έτοιμος να εφαρμόσει τον «φόρο Τόμπιν» μόνο στη Γερμανία

Αν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ δεν είναι πρόθυμοι να στηρίξουν την πανευρωπαϊκή εφαρμογή του φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ θα προχωρήσει στην επιβολή του μόνο στη Γερμανία, σύμφωνα με το Spiegel.

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, είναι διατεθειμένος να προχωρήσει στην επιβολή φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών σε εθνικό επίπεδο, αν οι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών δεν είναι πρόθυμοι να στηρίξουν την πανευρωπαϊκή εφαρμογή του μέτρου, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να συμφωνήσουν σε έναν φόρο επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών, γνωστού και ως «φόρου Τόμπιν», εδώ και αρκετά χρόνια χωρίς να έχουν καταλήξει σε ένα κοινά αποδεκτό σχήμα. Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Σολτς υποστήριξε πως αναμένει να έχει σημειωθεί πρόοδος ως το τρίτο τρίμηνο του 2019 στην εισαγωγή του φόρου σε τουλάχιστον εννιά χώρες της Ε.Ε.

Ωστόσο, αν αυτό δεν επιτευχθεί, ο κ. Σολτς είναι έτοιμος να εισάγει τον φόρο στη Γερμανία, καθώς θέλει να χρηματοδοτήσει μια βασική σύνταξη για χαμηλόμισθους εργαζομένους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!