Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Σπάει» στα δυο το φορολογικό νομοσχέδιο
[Euro2day]: «Σπάει» στα δυο το φορολογικό νομοσχέδιο

[Euro2day]: «Σπάει» στα δυο το φορολογικό νομοσχέδιο

Σενάριο να έλθουν σε δυο δόσεις οι σχεδιαζόμενες φοροελαφρύνσεις. Τετ-α-τετ των υπουργών με τους επικεφαλής των θεσμών. Ραντεβού το Σεπτέμβριο δίνει ο Κλάους Ρέγκλινγκ για τις μειώσεις των φορολογικών συντελεστών.

Το πρώτο τετ-α-τετ με τους επικεφαλής των θεσμών ξεκινούν σήμερα οι υπουργοί που εμπλέκονται άμεσα με τις εκκρεμότητες της μεταμνημονιακής εποπτείας. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι αλλαγές στο φορολογικό πεδίο με την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο να φέρει τις φοροελαφρύνσεις στη Βουλή σε δόσεις, με δυο ξεχωριστά νομοσχέδια. Το πρώτο τις επόμενες ημέρες και το δεύτερο το φθινόπωρο με το προϋπολογισμό του 2020.

Στην περίπτωση που η φορολογική μεταρρύθμιση σπάσει σε δυο δόσεις το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή αναμένεται να περιέχει τις αλλαγές στη ρύθμιση των 120 δόσεων, τα κίνητρα για την αγορά ακινήτων και αρκετές παρεμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα. Δεν αποκλείεται επίσης να περιλαμβάνει και το χρονοδιάγραμμα μείωσης του ΕΝΦΙΑ για τον οποίο η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει μείωση κατά 30% εντός διετίας.

Το δεύτερο νομοσχέδιο που θα ενσωματώνει τις μειώσεις φόρων στα φυσικά και νομικά πρόσωπα, τις αλλαγές στο Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, τη σταδιακή μείωση των συντελεστών ΦΠΑ μάλλον θα έλθει το φθινόπωρο με την οριστικοποίηση του νέου προϋπολογισμού.

Πάντως, ο επικεφαλής του ΕSM, Κλάους Ρέγκλινγκ σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη (ΕΡΤ) διατηρεί ανοιχτό το θέμα του αφορολόγητου ορίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!