Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σουδάν: Ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν τέσσερις μαθητές σε αντικυβερνητική διαδήλωση
[Euro2day]: Σουδάν: Ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν τέσσερις μαθητές σε αντικυβερνητική διαδήλωση

[Euro2day]: Σουδάν: Ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν τέσσερις μαθητές σε αντικυβερνητική διαδήλωση

Δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, όταν ξέσπασαν πυροβολισμοί, ενώ μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαδήλωναν κατά των ελλείψεων σε καύσιμα και ψωμί στο Ελ Ομπέιντ, την πρωτεύουσα της πολιτείας του Βόρειου Κορντοφάν.

Τουλάχιστον 4 μαθητές και ένας ενήλικας σκοτώθηκαν σήμερα από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στο κεντρικό Σουδάν.

Δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, όταν ξέσπασαν πυροβολισμοί, ενώ μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαδήλωναν κατά των ελλείψεων σε καύσιμα και ψωμί στο Ελ Ομπέιντ, την πρωτεύουσα της πολιτείας του Βόρειου Κορντοφάν, όπως περιγράφουν κάτοικοι της περιοχής.

«Οι μαθητές έχουν επηρεαστεί (από τις ελλείψεις), απουσία μέσων μεταφοράς τους στο σχολείο» ανέφερε ένας κάτοικος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Σήμερα διαδήλωναν και όταν έφθασαν στο κέντρο της πόλης έπεσαν οι πυροβολισμοί».

Οι Δυνάμεις Ελευθερίας και Αλλαγής του συνασπισμού αντιπολιτευόμενων κομμάτων κατηγορούν τις στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις ότι άνοιξαν πυρ εναντίον των μαθητών Λυκείου καλώντας, ως απάντηση, σε κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο κυβερνήτης του Βορείου Κορντοφάν Μοχάμεντ Κιντ Μοχάμεντ Χάμιντ είπε στο Al-Arabiya TV ότι υπήρξε μια «μικρή αντιπαράθεση» μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας. Ο ίδιος δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει ποιος ακριβώς άρχισε να πυροβολεί.

Κτίριο που ανήκει στην Τράπεζα του Χαρτούμ πυρπολήθηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Ελ Ομπέιντ, είπαν κάτοικοι στο Reuters.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!