Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σολτς: Το ΔΝΤ θα συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα
[Euro2day]: Σολτς: Το ΔΝΤ θα συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα

[Euro2day]: Σολτς: Το ΔΝΤ θα συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα

«Το ΔΝΤ έχει συνεισφέρει 10 δισεκατομμύρια ευρώ δανειακής βοήθειας» δήλωσε ο Όλαφ Σολτς. «Ακόμη όλοι είναι παρόντες και έτοιμοι να συνεισφέρουν», ανέφερε ο γερμανός υπ. Οικονομικών συμπληρώνοντας: «Γι´ αυτό είναι το ΔΝΤ εδώ».

Το γερμανικό δίκτυο οικονομικών ειδήσεων finanzen.net αναφέρεται στην απάντηση που έδωσε ο γερμανός υπ. Οικονομικών Όλαφ Σολτς στην Ολομέλεια της γερμανικής Βουλής την Τετάρτη μετά από ερώτηση σχετικά με τα ποσά που μέχρι σήμερα έχει χορηγήσει το ΔΝΤ στην Ελλάδα αλλά και τον μελλοντικό του ρόλο, μετά την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

Παρά το ότι το ΔΝΤ δεν συμμετείχε στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ο Όλαφ Σολτς υπογράμμισε, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, τον σημαντικό ρόλο που θα συνεχίσει να έχει. «Το ΔΝΤ έχει συνεισφέρει 10 δισεκατομμύρια ευρώ δανειακής βοήθειας» δήλωσε ο Όλαφ Σολτς. «Ακόμη όλοι είναι παρόντες και έτοιμοι να συνεισφέρουν», ανέφερε ο γερμανός υπ. Οικονομικών συμπληρώνοντας: «Γι´ αυτό είναι το ΔΝΤ εδώ».

Στη συνέχεια ο ίδιος ανέφερε ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει επίσης στη συμφωνηθείσα εποπτεία μετά τη λήξη του προγράμματος σημειώνοντας: «Είμαστε επίσης ευγνώμονες για την τεχνογνωσία που θα παράσχει το ΔΝΤ σε αυτό το πλαίσιο».

Το ζητούμενο είναι, όπως είπε χαρακτηριστικά, «όλες οι συμφωνίες που έχουν ως τώρα συναφθεί να γίνουν σεβαστές και στο μέλλον», δεδομένου ότι αυτό αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!