Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σκουρλέτης: Οι εξορύξεις χρυσού είναι καταστροφικές για το περιβάλλον
[Euro2day]: Σκουρλέτης: Οι εξορύξεις χρυσού είναι καταστροφικές για το περιβάλλον

[Euro2day]: Σκουρλέτης: Οι εξορύξεις χρυσού είναι καταστροφικές για το περιβάλλον

“Είναι απαράδεκτο να γίνονται επιλογές οι οποίες μας γυρνούν πίσω, καταστρέφουν την τοπική οικονομία, το περιβάλλον και υποθηκεύουν τον μέλλον και τη ζωή σε αυτό τον τόπο. Οι εξορύξεις χρυσού είναι καταστροφικές για τις ελληνικές συνθήκες”, ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Την εναντίωση της τοπικής κοινωνίας στις μεθοδεύσεις που ενθαρρύνει η κυβέρνηση για εξορύξεις χρυσού στον Έβρο και στη Ροδόπη, διαπίστωσε ο Γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, στις συναντήσεις που είχε με φορείς, κατοίκους και τους εκπροσώπους της ΤΑ στην Αλεξανδρούπολη, πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στην ευρύτερη περιοχή, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο με συναντήσεις στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μαζί με την βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά και στελέχη του Κόμματος, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τη Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού, με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη και με τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου. Ακολούθησε επίσκεψη στο χωριό Πέραμα, το οποίο βρίσκεται σχεδόν πάνω σε ένα από τα χαρακτηρισμένα κοιτάσματα. Στο καφενείο του χωριού ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε με κατοίκους για τις αρνητικές συνέπειες στη ζωή τους από μια ενδεχόμενη εξορυκτική διαδικασία,, ενώ του μετέφεραν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!