Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σκωτσέζικο ντους από ΔΝΤ για την ανάπτυξη
[Euro2day]: Σκωτσέζικο ντους από ΔΝΤ για την ανάπτυξη

[Euro2day]: Σκωτσέζικο ντους από ΔΝΤ για την ανάπτυξη

Την στιγμή που αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για το ΑΕΠ το 2018-2019 σχεδόν υπερδιπλασιάζει την πρόβλεψη για το 2023, όπου θέτει τον πήχη στο 1,9%, δείγμα πιθανής αναθεώρησης μακροπρόθεσμων προβλέψεων. Οι προβλέψεις για ανεργία, πληθωρισμό, ισοζύγιο

Τον περασμένο Οκτώβριο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εμφανιζόταν περισσότερο αισιόδοξο σε σχέση με την ελληνική κυβέρνηση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αναφορικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2018. Προέβλεπε, τότε, ρυθμό ανάπτυξης 2,6% του ΑΕΠ για φέτος, όταν το υπουργείο Οικονομικών έθετε τον πήχη οριακά χαμηλότερα, στο 2,5%.

Οι σημερινές νεότερες προβλέψεις του ΔΝΤ, όπως αποτυπώνονται στην ετήσια έκθεση World Economic Outlook στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του Ταμείου, είναι αισθητά χαμηλότερες. Ο πήχης τίθεται στο 2% για φέτος και ακόμα χαμηλότερα, στο 1,8%, το κρίσιμο 2019, ενώ ανεπισήμως, μέσω των κατευθυντήριων γραμμών κατάρτισης του νέου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, το υπουργείο Οικονομικών έχει αναθεωρήσει τον στόχο σε 2,3% του ΑΕΠ. Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι και το ευρωπαϊκό σκέλος των θεσμών προετοιμάζεται για καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεων στην περιοχή του 1,9% με 2%.

Την ίδια στιγμή ωστόσο το ΔΝΤ προχωρά σε μια αντίστροφη κίνηση. Βάζει τον πήχη για την πιο μακροπρόθεσμη ανάπτυξη (2023) στο 1,9%, ποσοστό σχεδόν υπερδιπλάσιο από την προηγούμενη εκτίμηση (έβλεπε τον Οκτώβριο του 2017 άνοδο ΑΕΠ 1% του ΑΕΠ για το 2021).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!