Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σκληρό πρέσινγκ από τουρ οπερέιτορ σε ξενοδόχους για εκπτώσεις
[Euro2day]: Σκληρό πρέσινγκ από τουρ οπερέιτορ σε ξενοδόχους για εκπτώσεις

[Euro2day]: Σκληρό πρέσινγκ από τουρ οπερέιτορ σε ξενοδόχους για εκπτώσεις

Αξιοποιούν το φετινό μομέντουμ ασκώντας πιέσεις στους ξενοδόχους οι μεγάλοι διεθνείς τουρ οπερέϊτορ. Μπαράζ προσφορών ακόμα και για την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου. Δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα οι εκπτώσεις του Μαϊου.

Σε παρατεταμένη περίοδο εκπτώσεων και έκτακτων προσφορών εξελίσσεται η φετινή καλοκαιρινή περίοδος για τον ελληνικό τουρισμό. Οι ξενοδόχοι κάνουν, ήδη, λόγο για βήμα προς τα πίσω στη χρονιά που διανύουμε καθώς, παρά τις προσφορές, οι ρυθμοί κρατήσεων δεν δείχνουν εμφανή σημάδια σοβαρής ανάκαμψης μέχρι στιγμής.

Το χειρότερο για τους ξενοδόχους είναι πως η αγορά εμφανίζει αυτή την εικόνα σε μια περίοδο που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τους τουρ οπερέϊτορ για τα συμβόλαια του 2020.

Στο σύνολό τους οι ξένοι τουρ οπερέϊτορ φέρονται να προσέρχονται στις διαπραγματεύσεις με τους ξενοδόχους προτείνοντας μηδενικές αυξήσεις σε σύγκριση με το 2019. Τις σχετικές πληροφορίες από ξενοδοχειακές πηγές επιβεβαίωσε στο Euro2day.gr ο Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

Ξενοδοχειακές πηγές από κύριους προορισμούς όπως η Κρήτη και η Ρόδος ανέφεραν την ίδια στιγμή στο Euro2day.gr πως μεμονωμένοι και μόνο ξενοδόχοι με πολύ υψηλής ποιότητας προϊόν και ζήτηση καταφέρνουν να διαπραγματεύονται αυξήσεις έως 2%.

Το momentum οριακής διόρθωσης που διαμορφώνεται φέτος στον ελληνικό τουρισμό, πυροδοτεί μπαράζ προσφορών ακόμα και για την περίοδο αιχμής Ιουλίου-Αυγούστου. Ξενοδοχειακές πηγές, μάλιστα, προεξοφλούν πως η χρονιά θα κυλήσει με τις προσφορές να δίνουν τον τόνο σε όλους ανεξαιρέτως τους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!