Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σκυλακάκης: Θετικά μέτρα 1,2 δισ. στον προϋπολογισμό
[Euro2day]: Σκυλακάκης: Θετικά μέτρα 1,2 δισ. στον προϋπολογισμό

[Euro2day]: Σκυλακάκης: Θετικά μέτρα 1,2 δισ. στον προϋπολογισμό

Μέτρα διεύρυνσης της φορολογικής βάσης αλλά και θετικά μέτρα περιλαμβάνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2020, στο οποίο περιλαμβάνεται πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,8% το 2020, αναφέρει ο υφυπουργός δημοσιονομικής πολιτικής.

Φορολογικές ελαφρύνσεις και νέες κοινωνικές πρωτοβουλίες συνολικού ύψους 1,2 δις ευρώ ενσωματώνει το προσχέδιο προϋπολογισμού 2020 με την κυβέρνηση να θέτει τον πήχη της ανάπτυξης στο 2,8% τηρώντας τη δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Μάλιστα ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα τίθεται οριακά υψηλότερα στο 3,56% του ΑΕΠ. Παράλληλα στο προσχέδιο ενσωματώνονται προβλέψεις αύξησης των εσόδων από τη διεύρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών , από την επέκταση και τις αλλαγές του συστήματος αντικειμενικών αξιών ακινήτων αλλά και από παρεμβάσεις εξορθολογισμού των δαπανών. Το προσχέδιο κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα με τον αρμόδιο για τη δημοσιονομική πολιτική υφυπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη να αναδεικνύει με δήλωσή του « μια ριζική στροφή της οικονομικής πολιτικής από την υπερφορολόγηση και την αποεπένδυση, προς την ανάπτυξη, την απασχόληση και την αύξηση των διαθέσιμων εισοδημάτων όλων των πολιτών».

Το προσχέδιο, προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 2,8% ο οποίος κρίθηκε νωρίτερα αισιόδοξος αλλά επιτεύξιμος από το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, μείωση της ανεργίας από το 17,4% στο 15,6% και σημαντική αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης (+1,8%) και των επενδύσεων (+13,4%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!