Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σκάνδαλο κατασκοπείας οδηγεί σε παραίτηση στέλεχος της Credit Suisse
[Euro2day]: Σκάνδαλο κατασκοπείας οδηγεί σε παραίτηση στέλεχος της Credit Suisse

[Euro2day]: Σκάνδαλο κατασκοπείας οδηγεί σε παραίτηση στέλεχος της Credit Suisse

Ο Pierre-Olivier Bouee, COO της ελβετικής τράπεζας ανέλαβε την ευθύνη για την παρακολούθηση του πρώην επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης πλούτου της Iqbal Khan, μαζί με τον επικεφαλής ασφαλείας της τράπεζας.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του Ομίλου Credit Suisse, Pierre- Olivier Bouee. Αιτία ήταν ένα σκάνδαλο κατασκοπείας που έχει «ταρακουνήσει» τους οικονομικούς κύκλους της Ελβετίας.

Ο Bouee, συνεργάτης για πολύ καιρό του διευθύνοντος συμβούλου TidjaneThiam, ανέλαβε την ευθύνη για την παρακολούθηση του πρώην επικεφαλής του τμήματος διαχείρισης πλούτου της Credit Suisse IqbalKhan, μαζί με τον επικεφαλής ασφαλείας της τράπεζας.

Το διοικητικό συμβούλιο δήλωσε ότι η απόφαση για παρατήρηση του Khan ήταν λάθος και λήφθηκε χωρίς τη γνώση του Thiam, ενώ οδήγησε σε ζημιές την τράπεζα. Η έρευνα δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο Khan προσπαθεί να προσελκύσει πελάτες, σύμφωνα με δήλωση που έγινε την Τρίτη.

«Ο COO δήλωσε ότι μόνοςτου, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα της τράπεζας, αποφάσισε να ξεκινήσει την παρατήρηση του Iqbal Khan», ανέφερε η τράπεζα. Η έρευνα «δεν εντόπισε καμία ένδειξη ότι ο διευθύνων σύμβουλος είχε εγκρίνει την παρατήρηση».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!