Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σκάνδαλο inside trading στις ΗΠΑ με διπλή ελληνική εμπλοκή
[Euro2day]: Σκάνδαλο inside trading στις ΗΠΑ με διπλή ελληνική εμπλοκή

[Euro2day]: Σκάνδαλο inside trading στις ΗΠΑ με διπλή ελληνική εμπλοκή

Οι Γιώργος Νίκας και Τηλέμαχος Λαβίδας κατηγορούνται για υπόθεση εσωτερικής πληροφόρησης, στην οποία κεντρικό πρόσωπο εμφανίζεται στέλεχος της Goldman Sachs. Ποια στοιχεία επικαλούνται οι αμερικανικές αρχές.

Σκάνδαλο εσωτερικής πληροφόρησης με εμπλοκή δύο Ελλήνων αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση είναι ένας τραπεζίτης της Goldman Sachs, ο οποίος συνελήφθη με κατηγορίες για εσωτερική πληροφόρηση (inside trading) στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δικαστικά αρχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή.

Ο Bryan Cohen, αντιπρόεδρος, διέρρεε ιδιωτικές πληροφορίες επί τρία χρόνια με αντάλλαγμα μετρητά ως τμήμα ενός διεθνούς συστήματος εσωτερικής πληροφόρησης, το οποίο είχε αθέμιτα κέρδη 2,6 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του U.S. Securities and Exchange Commission.

Κάποιες πληροφορίες σχετίζονται με αναμενόμενα ντιλ που αφορούσαν τη Syngenta AG και την Buffalo Wild Wings Inc.

Ο Cohen εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Παρασκευή και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 250.000 δολάρια. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο 33χρονος τραπεζίτης μοιράστηκε τις πληροφορίες με έναν trader που δεν κατονομάστηκε και ο οποίος πέρασε τις πληροφορίες στον Γιώργο Νίκα, που πραγματοποίησε τα κέρδη. Ο τελευταίος ελέγχει την αλυσίδα GRK Fresh στις ΗΠΑ και του ασκήθηκαν κατηγορίες από τους εισαγγελείς.
Ο Cohen έλαβε μη προσδιορισμένο ποσό μετρητών ως αντάλλαγμα για τις πληροφορίες που προσέφερε, δείχνουν τα στοιχεία που κατατέθηκαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!