Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Συστάσεις ΕΚΤ σε Ε.Ε. για τα ψηφιακά νομίσματα
[Euro2day]: Συστάσεις ΕΚΤ σε Ε.Ε. για τα ψηφιακά νομίσματα

[Euro2day]: Συστάσεις ΕΚΤ σε Ε.Ε. για τα ψηφιακά νομίσματα

Αυξημένους ελέγχους στις πλατφόρμες συναλλάγματος σε οντότητες και πρόσωπα που ανταλλάσσουν ψηφιακά νομίσματα με πραγματικά, ζητάει σε γνωμοδότηση της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζητάει από τους ευρωβουλευτές να αυστηροποιήσουν τους προτεινόμενους κανόνες για τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων, όπως το bitcoin, φοβούμενη ότι κάποια στιγμή θα εξασθενίσει ο έλεγχός της επί της κυκλοφορίας χρήματος στην ευρωζώνη.

Το προσχέδιο κανόνων της Κομισιόν, που στοχεύει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, απαιτεί αυξημένους ελέγχους στις πλατφόρμες συναλλάγματος σε οντότητες και πρόσωπα που ανταλλάσσουν ψηφιακά νομίσματα με πραγματικά, καθώς και στην αναφορά ύποπτων συναλλαγών.

Σε γνωμοδότησή της που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, η ΕΚΤ αναφέρει ότι οι θεσμοί της Ε. Ε. δεν πρέπει να προωθούν την χρήση ψηφιακών νομισμάτων και να καταστήσουν σαφές ότι οι συναλλαγές παρουσιάζουν ελλείψεις βάσει του ισχύοντος νομικού πλαισίου.

«Εάν στο μέλλον αυξηθεί σημαντικά η εξάρτηση από μονάδες ψηφιακού χρήματος, τότε μπορεί επί της αρχής να επηρεαστεί ο έλεγχος των κεντρικών τραπεζών στην κυκλοφορία του χρήματος. Ωστόσο, με βάση της εφαρμοζόμενης πρακτικής αυτός ο κίνδυνος είναι περιορισμένος”, σημειώνει η ΕΚΤ σε γνωμοδότησή της για το ευρωκοινοβούλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!