Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με φόντο την κατάρρευση της Thomas Cook
[Euro2day]: Σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με φόντο την κατάρρευση της Thomas Cook

[Euro2day]: Σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με φόντο την κατάρρευση της Thomas Cook

«Αναμένουμε τη διυπουργική σύσκεψη που έχουμε ενημερωθεί ότι θα γίνει τη Δευτέρα. Ελπίζουμε να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου.

Η τεράστια αγωνία των επιχειρηματιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου που πλήττονται άμεσα ή έμμεσα από την κατάρρευση της Thomas Cook, εκφράστηκε σήμερα στη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε το τμήμα Τουρισμού του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Το «παρών», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έδωσαν εκπρόσωποι των ξενοδόχων, των τουριστικών πρακτόρων και των τουριστικών καταλυμάτων, οι οποίοι μίλησαν για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων από την κυβέρνηση, αλλά και παρέμβασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες που αφήνει, κυρίως στην Ανατολική Κρήτη, η χρεοκοπία του βρετανικού τουριστικού κολοσσού.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης τόνισε: «Αναμένουμε τη διυπουργική σύσκεψη που έχουμε ενημερωθεί ότι θα γίνει τη Δευτέρα. Ελπίζουμε να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα, γιατί θα το επαναλάβω, το πρόβλημα στην Κρήτη από την κατάρρευση του Thomas Cook είναι τεράστιο. Μας δίνει κουράγιο ότι όλοι οι φορείς του νησιού στέκονται στο πλευρό μας, άλλωστε η αλυσίδα της οικονομίας του τόπου μας αφορά όλους. Είναι σημαντικό να στηριχθούν οι ξενοδόχοι για να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες τους μετά τα χρέη που άφησε η Thomas Cook. Ωστόσο μην ξεχνάμε ότι μεγάλο ζητούμενο, το οποίο δεν πρέπει να αφήνουμε να περνάει σε δεύτερο επίπεδο, είναι η ανάγκη στήριξης σε τέτοιο βαθμό, που να μπορέσουν οι ξενοδοχειακές μονάδες να ανοίξουν και του χρόνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!