Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΣΥΡΙΖΑ: «Αστεία» η προσπάθεια ΝΔ να χαμηλώσει τον πήχη στη διαχείριση κονδυλίων
[Euro2day]: ΣΥΡΙΖΑ: «Αστεία» η προσπάθεια ΝΔ να χαμηλώσει τον πήχη στη διαχείριση κονδυλίων

[Euro2day]: ΣΥΡΙΖΑ: «Αστεία» η προσπάθεια ΝΔ να χαμηλώσει τον πήχη στη διαχείριση κονδυλίων

Αντί οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προσπαθούν με στοχευμένες διαρροές να πετύχουν μικροκομματικά οφέλη παρουσιάζοντας εικόνα «καμμένης γης», έχουν υποχρέωση να αξιοποιήσουν την πολύ σημαντική παρακαταθήκη που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

Ο πήχης για τη ΝΔ στη διαχείριση κονδυλίων είναι ψηλά και η προσπάθεια να τον χαμηλώσει φαίνεται αστεία, σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα δημοσιεύματα για τις προειδοποιήσεις του Επιτρόπου Γιοχάνες Χαν προς το υπ. Ανάπτυξης για τον κίνδυνο απώλειας κονδυλίων.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή την «αποκάλυψη» από απογευματινή εφημερίδα επιστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από αυτές που για όσους γνωρίζουν στέλνονται κατά δεκάδες σε όλα τα κράτη-μέλη σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα πρέπει για πολλοστή φορά να υπενθυμίσουμε τα αυτονόητα:

Η χώρα μας κατέκτησε πολλές πρωτιές τόσο στο ΕΣΠΑ όσο και στο ευρωπαϊκό επενδυτικό πρόγραμμα «Σχέδιο Γιουνκερ» το διάστημα 2015-2019. Οι επιτυχίες αυτές έχουν τύχει ευρύτατης αναγνώρισης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παράλληλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε τις αιρεσιμότητες στο ΕΣΠΑ που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση, την αντίθεση έργων με ευρωπαϊκές οδηγίες και το πάγωμα των έργων περιβάλλοντος (νερού, λυμάτων, απορριμμάτων) και ψηφιακής πολιτικής που παραλάβαμε στις αρχές του 2015.

Σήμερα έχουμε πλήρη ενεργοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και εντάξεις έργων στο 90% του διαθέσιμου προϋπολογισμού, πράγμα που δείχνει το κολοσσιαίο έργο που έγινε στα 4 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ό,τι αφορά το Εξοικονομώ ΙΙ και το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ, τα σημαντικά αυτά προγράμματα που σχεδίασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υλοποιούνται κανονικά και προσφέρουν σημαντική ρευστότητα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!