Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Συντάξεις: Ο γρίφος των αναδρομικών και ο ρόλος του ν. Κατρούγκαλου
[Euro2day]: Συντάξεις: Ο γρίφος των αναδρομικών και ο ρόλος του ν. Κατρούγκαλου

[Euro2day]: Συντάξεις: Ο γρίφος των αναδρομικών και ο ρόλος του ν. Κατρούγκαλου

Σε αναμονή 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι, που προσδοκούν αναδρομικά ποσά. Πού στρέφονται τώρα οι δικαστικές διεκδικήσεις. Τι σημαίνει για τους συνταξιούχους και τι για τον ΕΦΚΑ η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου.

Περισσότερες από 200.000 αιτήσεις έχουν ήδη υποβληθεί από συνταξιούχους στον ΕΦΚΑ ενώ δεκάδες χιλιάδες εκτιμάται πως είναι και οι δικαστικές προσφυγές. Μάλιστα, η πρόσφατη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) που προτείνει στον ΕΦΚΑ να μην ασκήσει έφεση και άρα να καταβάλει αναδρομικά ποσά σε συνταξιούχο της ΔEH δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες, μπερδεύοντας όμως περισσότερο το κουβάρι στο οποίο έχουν μπλεχτεί 2,5 εκατ. συνταξιούχοι.

Οι αγωγές κατατέθηκαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών τον Δεκέμβριο του 2015 και μία εξ αυτών εκδικάστηκε. Η απόφαση απορρίπτει τις διεκδικήσεις πριν από τον Ιούλιο του 2015 και επιδικάζει ποσά από τον Ιούλιο του 2015 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2015. Μάλιστα η Τριμελής Επιτροπή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους απεφάνθη πως η εν λόγω απόφαση συνάδει με το σκεπτικό-πιλότο του ΣτΕ το 2015 και γι’ αυτό «δεν συντρέχει παραδεκτός και βάσιμος λόγος άσκησης έφεσης».

Έγκριτοι νομικοί επισημαίνουν πως η πρόταση του ΝΣΚ αφορά αποκλειστικά την εν λόγω απόφαση, χωρίς ν’ αποκλείεται για μελλοντικές αποφάσεις τα Ταμεία να χρησιμοποιήσουν την κατάθεση ένδικων μέσων. Το ίδιο επισημαίνουν και κύκλοι του υπουργείου Εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!