Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σύνοδος Κορυφής στην κόψη του ξυραφιού για το προσφυγικό
[Euro2day]: Σύνοδος Κορυφής στην κόψη του ξυραφιού για το προσφυγικό

[Euro2day]: Σύνοδος Κορυφής στην κόψη του ξυραφιού για το προσφυγικό

Η Ευρώπη πρέπει να συζητήσει με τις χώρες της Βόρειας Αφρικής προτού αποφασίσει να στήσει κέντρα φιλοξενίας στα εδάφη τους, τονίζει η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Απειλεί η Ιταλία αν δεν δει πράξεις. Οι προτάσεις που είναι στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής και οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Με στόχο να ξεπεραστούν οι βαθιές διαφορές και ο διχασμός, όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα εξελίσσεται η διήμερη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εν μέσω εντάσεων, κυβερνητικών κρίσεων, οριακών απόψεων, αναζητούνται λύσεις και διαθέσεις έτσι ώστε να ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές, στο τραπέζι του διαλόγου.

Η Ελλάδα τονίζει την ανάγκη να υπάρξουν συλλογικές ευρωπαϊκές λύσεις, που θα συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο. Οι άξονες που κινείται η χώρα μας επικεντρώνονται στα εξής :

-Την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του «Δουβλίνου» σε δίκαιη κατεύθυνση.

-Επιπλέον στήριξη σε ευρωπαϊκές χώρες πρώτης υποδοχής και λήψη μέτρων σε περίπτωση κρίσης.

-Ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης χωρών προέλευσης και διέλευσης. Ευρωπαϊκός μηχανισμός επιστροφών και άνοιγμα/αναβάθμιση των διόδων νόμιμης εισόδου προσφύγων στην Ευρώπη από την Αφρική και την Τουρκία.

Δύο είναι τα μείζονα ζητήματα:

-Για τις ροές κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου, η γαλλο-ισπανική πρόταση για τη δημιουργία hotspots, όπως έχει η Ελλάδα, σε Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και η ιταλο-αυστριακή να επιστρέφονται όλοι στην Αφρική, ύστερα από συμφωνίες με την Τυνησία και τη Λιβύη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!