Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Συνέδριο των Prudential και η Mazars για τις αλλαγές στο IFRS 17
[Euro2day]: Συνέδριο των Prudential και η Mazars για τις αλλαγές στο IFRS 17

[Euro2day]: Συνέδριο των Prudential και η Mazars για τις αλλαγές στο IFRS 17

Στο συνέδριο έδωσαν το παρόν 30 εταιρείες, δηλαδή το σύνολο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Την προετοιμασία τους για την υιοθέτηση των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (IFRS 17- Insurance Contracts), συνεχίζουν οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί της Πέμπτης στο ξενοδοχείο Wyndham Grand της Αθήνας, διεξήχθη το συνέδριο που οργάνωσαν η Prudential και η Mazars προκειμένου να παρουσιάσουν τον οδικό χάρτη των αλλαγών στις οποίες θα πρέπει να προσαρμοστούν οι ασφαλιστικές εν όψει του 2021.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στο συνέδριο έδωσαν το παρόν 30 εταιρείες, δηλαδή το σύνολο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Οι εκπρόσωποι των εταιρειών ενημερώθηκαν για τα νέα λογιστικά πρότυπα, σκοπός των οποίων είναι να παρουσιάσουν με ακόμα πιο ξεκάθαρο τρόπο τα στοιχεία τα οποία ανακοινώνονται στο ευρύ και όχι μόνο κοινό, προκειμένου να μπορεί να γίνεται κατανοητή η χρηματοοικονομική κατάσταση πολύπλοκων οργανισμών, όπως είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες.

“Οι λογιστές ξεπεράσαν σε πολυπλοκότητα τους αναλογιστές” είπε ο κος Αλέξανδρος Ζυμπίδης, καθηγητής Αναλογισμού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εξηγώντας ότι εισάγονται νέες έννοιες όπως το CSM (Περιθώριο Κέρδους) ή η «Επαχθής ή ζημιογόνος σύμβαση» (Onerous Contracts), που στο εξής θα παίζουν κομβικό ρόλο για τον καθορισμό των κερδών των εταιρειών μέσα στον χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!