Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Συναντήσεις Ρ. Δούρου με Σ. Φάμελλο – Π. Σκουρλέτη για τα απορρίμματα
[Euro2day]: Συναντήσεις Ρ. Δούρου με Σ. Φάμελλο – Π. Σκουρλέτη για τα απορρίμματα

[Euro2day]: Συναντήσεις Ρ. Δούρου με Σ. Φάμελλο – Π. Σκουρλέτη για τα απορρίμματα

Διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο είχε η περιφερειάρχης Αττικής με θέμα τον σχεδιασμό για τη διαχείριση απορριμμάτων. Το χρονοδιάγραμμα.

Εντός του Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων της Αττικής, όπως και τα υπόλοιπα ΠΕΣΔΑ ώστε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να μη χαθεί χρόνος στην προώθηση των έργων. Ετσι υποστηρίζουν στην κυβέρνηση μετά και τις σημερινές συναντήσεις δύο υπουργών με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου η οποία χαρακτήρισε μείζονος σημασίας την ψήφιση και την υλοποίηση των ΠΕΣΔΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η αποτελεσματική διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί ζήτημα εθνικού συμφέροντος, αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό και εναρμόνισης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ανέφερε δε, ότι η συμβολή του ΥΠΕΝ στην θεσμική θωράκιση των ΠΕΣΔΑ είναι επιβεβλημένη. 

Σε δηλώσεις του κ. Φάμελλος είπε πως η διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα της χώρας. Σημείωσε, ότι η λανθασμένη πολιτική των προηγούμενων χρόνων έχει οδηγήσει τη χώρα σε καταδίκες και πρόστιμα. Ως εκ τούτου, αποτελεί μείζον πολιτικό και διοικητικό επίτευγμα η αλλαγή κατεύθυνσης στη διαχείριση απορριμμάτων, που ξεκίνησε από την Αττική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!