Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Συνάντηση Κωστή Χατζηδάκη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Tarek El Molla
[Euro2day]: Συνάντηση Κωστή Χατζηδάκη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Tarek El Molla

[Euro2day]: Συνάντηση Κωστή Χατζηδάκη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Tarek El Molla

Η Ελλάδα και η Αίγυπτος συνεργάζονται στενά σε όλα τα ζητήματα, αλλά ειδικά στα θέματα της ενέργειας, τόνισε ο Ελληνας υπουργός.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Πετρελαίου και Φυσικών Πόρων της Αιγύπτου, κ. Tarek El Molla.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Κωστής Χατζηδάκης: «Αυτή είναι η τέταρτη συνάντηση που έχουμε με τον αγαπητό συνάδελφο, τον κ. El Molla, μέσα σε λιγότερο από τέσσερις μήνες. Και αυτό από μόνο του δείχνει πολλά! Δείχνει ότι η Ελλάδα και η Αίγυπτος συνεργάζονται στενά σε όλα τα ζητήματα, αλλά ειδικά στα θέματα της ενέργειας. Το Forum Φυσικού Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου (EMGF), το οποίο ήταν μια πρωτοβουλία της Αιγύπτου και υποστηρίζεται σταθερά από την Ελλάδα, σίγουρα μπορεί να φέρει όχι μόνο την Ελλάδα και την Αίγυπτο, αλλά όλες τις χώρες της περιοχής πιο κοντά και να διευρύνει τη συνεργασία μας. Η στρατηγική συνεργασία με την Αίγυπτο είναι βασική επιλογή της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης και είμαι βέβαιος ότι στους επόμενους μήνες θα ενισχυθεί».

El Molla: «Είχα τη χαρά να συναντήσω τον αγαπητό μου φίλο, τον κ. Χατζηδάκη Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος εδώ στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου για να συμμετάσχω στην Ευρω-Αραβική Σύνοδο που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην Αθήνα. Είχαμε λοιπόν, ως συνήθως, μία καλή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ειδικά για τα θέματα της ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!