Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Συναγερμός στην κυβέρνηση από την εξέλιξη στο ΣτΕ
[Euro2day]: Συναγερμός στην κυβέρνηση από την εξέλιξη στο ΣτΕ

[Euro2day]: Συναγερμός στην κυβέρνηση από την εξέλιξη στο ΣτΕ

«Η απόφαση για το τυπικά παραδεκτό των προσφυγών δεν σημαίνει κάτι για την εκδίκαση επί της ουσίας», αναφέρει κυβερνητικός αξιωματούχος. Στον αέρα η προσπάθεια εκλογής ΕΣΡ. Οι κίτρινες «αποκαλύψεις» εις βάρος δικαστικού φόρτισαν το κλίμα.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έγινε δεκτή με αμηχανία από την κυβέρνηση και δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε επανασχεδιασμό της τακτικής για την εκλογή του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ).

Η επιλογή του ΣτΕ (και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία 16-9) να κάνει δεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών εναντίον του «νόμου Παππά» ανοίγει τον δρόμο στην άμεση εκδίκαση από το Συμβούλιο της ουσίας της υπόθεσης και να αποφανθεί εάν ο νόμος είναι ή όχι συνταγματικός.

Για σήμερα το μεσημέρι, ωστόσο, με πρωτοβουλία του Νίκου Βούτση, έχει προγραμματισθεί Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με θέμα την εκλογή ΕΣΡ. Σ’ αυτή τη διαδικασία η κυβερνητική πλειοψηφία επρόκειτο να κοντραριστεί με τη ΝΔ, η οποία έθετε ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή της στην εκλογή ΕΣΡ την κατάργηση του «νόμου Παππά» -αίτημα που έχει επίσης απορρίψει η κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!