Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Συμμετοχή του υπερταμείου στην πρωτοβουλία Brain Regain
[Euro2day]: Συμμετοχή του υπερταμείου στην πρωτοβουλία Brain Regain

[Euro2day]: Συμμετοχή του υπερταμείου στην πρωτοβουλία Brain Regain

Μέλος της πρωτοβουλίας Brain Regain γίνεται η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας. Στόχος της πρωτοβουλίας ο επαναπατρισμός επιστημόνων που τα τελευταία χρόνια έφυγαν στο εξωτερικο΄.

Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) έχει αναγνωρίσει από την πρώτη στιγμή ότι το πρόβλημα της διαρροής ανθρώπινου κεφαλαίου έχει σημαντική επίδραση στην ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη των εταιρειών, καθώς πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο χάνεται, και υλοποιεί πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αναστροφής του brain drain, προσελκύοντας Έλληνες, που έχουν φύγει και καταξιωθεί επαγγελματικά στο εξωτερικό, πίσω στη χώρα τους. Για την εντατικοποίηση αυτής της προσπάθειας, η ΕΕΣΥΠ συμμετέχει στη συμμαχία εταιρειών της πρωτοβουλίας “BrainRegain”. Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται από μερικές από τις μεγαλύτερες ελληνικέςεταιρείες που δραστηριοποιούνται σε καίριους κλάδους της οικονομίας, όπως χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, βιομηχανία, τουρισμός, κατασκευές, τεχνολογία κλπ., και στοχεύει στη δημιουργία συνθηκών που θα διευκολύνουν τον επαναπατρισμό των Ελλήνων του εξωτερικού. Η ΕΕΣΥΠ υποστηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία αυτή, έχοντας διαθέσει ανώτερα στελέχη της για τον ρόλο του μέντορα. Οι μέντορες του “Brain Regain” παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε εθελοντικήβάση και είναι επιφορτισμένοι με το έργο της καθοδήγησης των Ελλήνων του εξωτερικού, έχοντας προσωπική επαφή και απευθείας συζητήσεις με όσους έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.

Με αφορμή τη συμμετοχή της ΕΕΣΥΠ στην πρωτοβουλία του “Brain Regain”, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΕΣΥΠ, κα Ράνια Αικατερινάρη (φωτό) δήλωσε: «Αρκετοί Έλληνες επιστήμονες και υψηλής κατάρτισης νέοι επαγγελματίες έφυγαν και συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!