Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Συμφωνία συνεργασίας ΔΕΣΦΑ με τη σκοπιανή MER
[Euro2day]: Συμφωνία συνεργασίας ΔΕΣΦΑ με τη σκοπιανή MER

[Euro2day]: Συμφωνία συνεργασίας ΔΕΣΦΑ με τη σκοπιανή MER

Σκοπός της συμφωνίας είναι η έναρξη στενής συνεργασίας μεταξύ των εταιριών ΔΕΣΦΑ και MER, προκειμένου να εξετάσουν τη δυνατότητα διασύνδεσης των Συστημάτων Φυσικού Αερίου των δύο χωρών, μέσω ενός νέου αγωγού φυσικού αερίου.
Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 υπεγράφη στα Σκόπια της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ), Μνημόνιο Κατανόησης (MOU) μεταξύ του Έλληνα Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) και της κρατικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ενεργειακών Πόρων της πΓΔΜ (MER). Σκοπός της συμφωνίας είναι η έναρξη μίας στενής συνεργασίας μεταξύ των εταιριών ΔΕΣΦΑ και MER, προκειμένου να εξετάσουν τη δυνατότητα διασύνδεσης των Συστημάτων Φυσικού Αερίου των δύο χωρών, μέσω ενός νέου αγωγού φυσικού αερίου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, χαιρετίζοντας τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών, δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός «εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης των δύο χωρών και στην ενεργητική και πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική της χώρας μας. Το σημαντικό αυτό έργο, της ενεργειακής διασύνδεσης των δύο χωρών μέσω ενός νέου διασυνδετήριου αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ελλάδα στην πΓΔΜ, μέσω πολλαπλών πηγών φυσικού αερίου, υπηρετεί τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαφοροποίηση των πηγών και των οδεύσεων φυσικού αερίου, που με τη σειρά τους αποτελούν τη βάση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τιμών και την αύξηση της ενεργειακής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!