Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τι σήματα δίνουν τώρα τα ελληνικά ομόλογα
[Euro2day]: Τι σήματα δίνουν τώρα τα ελληνικά ομόλογα

[Euro2day]: Τι σήματα δίνουν τώρα τα ελληνικά ομόλογα

Η αλλαγή στις αποδόσεις, οι αξιολογήσεις και οι επιδράσεις στην οικονομία και το Χρηματιστήριο. Πώς κινούνται τα ομόλογα της Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Τι στηρίζει τη θετική πορεία των μετοχών.

H παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη κατάσταση. Το περιβάλλον είναι πολύπλοκο (κυρίως λόγω των εμπορικών πολέμων και της νομισματικής εμπλοκής) και η πορεία της ανάπτυξης ευάλωτη σε διάφορες απειλές. Παράλληλα, όμως, οι αρχές σε διάφορες χώρες, έχοντας τη σκληρή πείρα της κρίσης του 2007, δείχνουν πιο έτοιμες στις απαντήσεις τους, κυρίως με τη σταθερή ροή «φθηνού χρήματος» στις αγορές.

Όλα αυτά αποτυπώνονται στις τιμές των ομολόγων, οι οποίες ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά δείχνουν το… απόλυτο βιβλίο για να διαβάσει κανείς τις επόμενες εξελίξεις. Στην περίπτωση της Ελλάδας, η πορεία των κρατικών τίτλων έχει μεγαλύτερη σημασία, καθώς η χώρα αποκτά σταδιακά κανονικό βηματισμό έπειτα από δεκαετή σκληρή κρίση. Έτσι, η ανάγνωση της συγκεκριμένης αγοράς έχει σχεδόν αποφασιστικό χαρακτήρα, καθώς οι επιδράσεις της στην πραγματική οικονομία και το Χρηματιστήριο είναι μεγάλες.

Η έκρηξη στα ελληνικά κρατικά ομόλογα, σε πλήρη συγχρονισμό με την εικόνα στην Ευρώπη, συμπίπτει τόσο με το εγχώριο πολιτικό σκηνικό όσο και με τις διαθέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να χαλαρώσει και πάλι την πολιτική της εάν ο πληθωρισμός δεν επιταχυνθεί ή αν η ανάπτυξη απογοητεύσει, με νέες αγορές ομολόγων, μειώσεις των επιτοκίων ή αλλαγές στην κατεύθυνση πολιτικής της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!