Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σημάδια «κόπωσης» στα αποτελέσματα εξαμήνου
[Euro2day]: Σημάδια «κόπωσης» στα αποτελέσματα εξαμήνου

[Euro2day]: Σημάδια «κόπωσης» στα αποτελέσματα εξαμήνου

Η εγχώρια πολιτική αβεβαιότητα στο πρώτο μισό της χρονιάς σε συνδυασμό με τα σημάδια ύφεσης της ευρωπαϊκής οικονομίας εμπόδισαν τη συνέχιση της ανοδικής τάσης των κερδών. Αναλυτικός πίνακας με τα αποτελέσματα 84 εισηγμένων.

Εμφανή σημάδια κόπωσης δείχνουν τα αποτελέσματα εξαμήνου του εισηγμένων εταιρειών του ΧΑ, καθώς για πρώτη φορά μετά το 2014, η ανοδική τους τάση δείχνει να εξασθενεί.

Ειδικότερα με βάση τα αποτελέσματα 84 μη τραπεζικών εισηγμένων (περίπου οι έξι στις δέκα) που είχαν δημοσιεύσει μέχρι χθες τις λογιστικές τους καταστάσεις:

• Ο αθροιστικός κύκλος εργασιών εμφάνισε άνοδο 2,1%.

• Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 4%.

• Τα καθαρά κέρδη εκτινάχθηκαν μεν κατά 43,5%, πλην όμως αν δεν συνεκτιμηθεί η μείωση των λογιστικών ζημιών της ΔΕΗ (και αυτή οφειλόμενη κυρίως σε μη λειτουργικά αίτια), τότε η συνολική κερδοφορία των άλλων 83 εισηγμένων θα ήταν όσο ακριβώς όσο η αντίστοιχη περυσινή.

Άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο είναι το ότι από τις 84 εισηγμένες, οι 42 βελτίωσαν την «κάτω γραμμή» των αποτελεσμάτων τους (υψηλότερα κέρδη ή μικρότερες ζημίες) και οι υπόλοιπες 42 την είδαν να επιδεινώνεται (υποχώρηση κερδών, ή διεύρυνση ζημιών).

Όσο για την αναλογία κερδοφόρων-ζημιογόνων εταιρειών (61 κερδοφόρες έναντι 23 ζημιογόνων, δηλαδή περίπου 3:1) αυτή αναμένεται να επιδεινωθεί όταν το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρωθεί η δημοσίευση των εξαμηνιαίων λογιστικών καταστάσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!