Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το σήμα που δίνει η Bank of China για το Bitcoin
[Euro2day]: Το σήμα που δίνει η Bank of China για το Bitcoin

[Euro2day]: Το σήμα που δίνει η Bank of China για το Bitcoin

Η επιφυλακτική στάση των κινεζικών αρχών απέναντι στα κρυπτονομίσματα και η κίνηση-έκπληξη από την κεντρική τράπεζα. Τα παράδοξα στη νομοθεσία και πώς καταγράφονται τα δεδομένα στην αγορά.

Προχθές πραγματοποιήθηκε μια έκπληξη μεγατόνων από την Bank of China, μια από τις τέσσερις μεγαλύτερες κρατικές εμπορικές τράπεζες στην Κίνα. Δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με το Bitcoin, με τίτλο «Το Bitcoin ανεβαίνει, ας ρίξουμε μια ματιά». Το κείμενο εξηγεί πώς λειτουργεί, γιατί η τιμή του ανεβαίνει και γιατί είναι πολύτιμο!

Γιατί αποτελεί έκπληξη; Επειδή εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, η κινεζική κυβέρνηση θέσπισε σοβαρούς περιορισμούς στη δραστηριότητα των κρυπτονομισμάτων. Απαγόρευσε τη λειτουργία ανταλλακτηρίων, καθώς και τις δημόσιες προσφορές κρυπτονομισμάτων (ICO).

Εδώ όμως υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Ενώ το trading και οι εταιρείες όπου μπορείς να κάνεις συναλλαγές έχουν απαγορευτεί, η κατοχή κρυπτονομισμάτων είναι νόμιμη. Οι χρήστες μπορούν να τα ανταλλάξουν μεταξύ τους (προφανώς επειδή είναι πρακτικά αδύνατο να σταματήσεις κάτι τέτοιο), αλλά όχι μέσω πλατφόρμας trading.

Η κατοχή Bitcoin δεν είναι παράνομη, σύμφωνα με τους κινεζικούς νόμους. Αυτό που είναι παράνομο είναι να το χρησιμοποιείς σαν νόμισμα. Είναι μια περίεργη κατάσταση. Μπορείς να το έχεις στην ιδιοκτησία σου ως μέσο αποταμίευσης (όπως τον χρυσό). Μπορείς επίσης νόμιμα να συναλλάσσεσαι στο εξωτερικό με Bitcoin για να αγοράζεις πράγματα, αλλά όχι στην Κίνα!

Κι όμως, δεν ήταν πάντα εχθρική η αντιμετώπιση των αρχών έναντι των κρυπτονομισμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!