Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σήμα για χαμηλότερα επιτόκια δίνει η… μισή Fed
[Euro2day]: Σήμα για χαμηλότερα επιτόκια δίνει η… μισή Fed

[Euro2day]: Σήμα για χαμηλότερα επιτόκια δίνει η… μισή Fed

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στη σημερινή της συνεδρίαση. Οι μισοί εκ των στελεχών της Fed βλέπουν μείωση εντός του τρέχοντος έτους.

Σταθερά στο 2-2,5% άφησε τα επιτόκια η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ΗΠΑ με σχεδόν τα μισά από τα μέλη της να βλέπουν μείωσήτους εντός του έτους.

Αναλυτικά, επτά από τα 17 μέλη εξέφρασαν την άποψη πως θα ήταν κατάλληλο να μειωθούν τα επιτόκια κατά μισήποσοστιαίαμονάδα εντός του τρέχοντος έτους, ενώ ένας τραπεζίτης θεώρησε επαρκή τη μείωση κατά 0,25 της μονάδας. Οι θέσεις αυτές, όπως εκφράστηκαν στις διήμερες εργασίες της Fed, συνιστούν μια σημαντική μεταβολή των απόψεων εντός της Ομοσπονδιακή Τράπεζας, καθώς πλέον μόνο ένας τραπεζίτης θεωρεί ενδεδειγμένη επιλογή την αύξηση των επιτοκίων εντός του 2019.

Η τράπεζα δηλώνει πως θα δράσει καταλλήλως για να διατηρήσει την οικονομική επέκταση με τον πληθωρισμό κοντά στον στόχο και την ανεργία σε χαμηλά επίπεδα. Προσθέτει, ωστόσο, πως έχουν ενισχυθεί οι αβεβαιότητες για τη διατηρήσιμη ανάπτυξη της οικονομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!