Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σιγή από τη Moody’s για την Ελλάδα
[Euro2day]: Σιγή από τη Moody’s για την Ελλάδα

[Euro2day]: Σιγή από τη Moody’s για την Ελλάδα

Δεν προχώρησε στην προγραμματισμένη για σήμερα αναθεώρηση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας μας η Moody’s. Ποια μηνύματα έστειλε σε χθεσινή έκθεσή της για την ελληνική οικονομία.

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα αναθεώρηση από την Moody’s της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας και των προοπτικών της.

Νωρίτερα σήμερα και σε έκθεσή του για τη χώρα μας ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το πιστωτικό προφίλ της Ελλάδας στηρίζεται από τη «μέτρια» οικονομική ισχύ της χώρας, αντανακλώντας τα υψηλότερα επίπεδα πλούτου συγκριτικά με άλλες χώρες που βρίσκονται σε παρόμοια επίπεδα αξιολόγησης, μια μετρίου μεγέθους οικονομία με μέτρια επίπεδα διαφοροποίησης που εξισορροπείται από την σημαντική ακόμα αβεβαιότητα ως προς τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης, δεδομένων των δυσμενών δημογραφικών καθώς και των χαμηλών επιπέδων επενδύσεων και αποταμιεύσεων.

Σημειώνεται ότι η βαθμολογία της Moody’s στην Ελλάδα είναι στο B1, ένα επίπεδο κάτω από αυτή της Fitch, η οποία στις αρχές του μήνα άφησε την χώρα στάσιμη (BB- με σταθερό outlook).

Η Moody’s είχε αναβαθμίσει την 1η Μαρτίου την ελληνική οικονομία κατά δυο κλίμακες . Δίνει αξιολόγηση αντίστοιχη του οίκου S&P, μόνο που ο τελευταίος διατηρεί θετικό outlook, ενώ η Moody’s σταθερό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!